Fostul CEO al Opel, fan mașini verzi, și-a cumpărat o Tesla și un BMW i3

Neumann CEO

Fostul CEO al Opel, Karl-Thomas Neumann, este un fan înrăit al modelelor ”verzi”. Intenția sa era de a transforma Opel într-o marcă full-electrică, însă n-a apucat să-și pună planul în aplicare, el părăsind funcția după ce Grupul PSA a cumpărat marca de la GM. S-a consolat achiziționându-și două mașini pentru uzul personal și al familiei.

Potrivit Elektrec, Neumann, care s-a ocupat de proiecte electrice la Volkswagen înainte de a ajunge la Opel, este unul dintre executivii care cred cu adevărat în viitorul mașinilor electrice. El le pusese pe masă celor de la GM, în februarie trecut, propunerea ca marca să se concentreze pe trenuri de rulare EV și să renunțe, gradual, la propulsoarele cu combustie internă, înainte de a le abandona definitiv din 2030. Grupul american nu a crezut însă în acest proiect și ulterior a cedat compania și operațiunile europene  celor de la PSA.

Urmare a acestei operațiuni, Neumann a părăsit funcția de CEO, iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a scris că decizia sa este legată de faptul că nici șeful grupului francez, Carlos Tavares, nu a fost de acord cu acest plan. Dar pentru că are o prezență extrem de activă în spațiul virtual, și în special pe Twitter, continuă să promoveze ideea că viitorul aparține mașinilor electrice. Și pentru a proba acest lucru, a achiziționat pentru el și soția sa un model Tesla și un BMW i3.

Adaugati comentariu