Geneva 2018: BMW Concept M8 Gran Coupe, noua imagine a luxului bavarez

BMW Concept M8 Gran Coupe

BMW Concept M8 Gran Coupe ne arată care este imaginea luxului în viziunea companiei bavareze. Atenție, însă, vom avea și versiuni de serie, Seria 8 Gran Coupe și M8 Gran Coupe, iar acestea urmează să apară chiar în 2019!

Potrivit oficialilor mărcii, BMW Concept M8 Gran Coupe ilustrează ceea ce se ascunde în spatele literei ”M” în interpretarea bavarezilor. Ei spun că M exprimă ”mai mult” și o face sub toate aspectele, de la excelența în dinamism, la noile fațete ale luxului – ultra-sportiv, extrovertit, polarizator. Iar Adrian van Hooydonk, vicepreședintele executiv al BMW Group Design, întărește ideea: „BMW M8 Gran Coupe Concept oferă o perspectivă asupra celei mai exotice şi atrăgătoare variante a noului BMW Seria 8”.

Ca și BMW Concept 8 Series, the BMW Concept M8 Gran Coupe, care beneficiază de culoarea specială  Salève Vert, are la bază baza noului limbaj de design al mărcii, caracterizat de suprafețe expresive, menite să accentueze dinamismul mașinii. În zona frontală remarcăm grila de mari dimensiuni, ale cărei elemente sunt mai ample pe măsură ce se apropie de șosea, scoțând astfel în evidență centrul de greutate plasat foarte jos. Elementele zonei frontale sunt legate printr-un contur neîntrerupt, pentru a genera ideea unei zone unitare, iar prizele de aer supradimensionate, blocurile optice subțiri, plasate mai sus, și conturul auriu din jurul radiatorului dau un plus de ”dramatism” imaginii. Apropo de blocurile optice, acestea folosesc tehnologia deja familiar a modelului de curse M8 GTE și oferă o interpretare hexagonală a ”celor patru ochi” clasici pentru BMW.

Zona laterală este caracterizată de proporții care scot în evidență caracterul mașinii. Capota și ampatamentul sunt lungi, pasajele roților sunt evazate, în timp ce zona spate este de mai mici dimensiuni, iar împreună cu acoperișul plonjat dau om imagine tipică unui coupe sportiv. Spatele BMW M8 Gran Coupé Concept transmite dinamismul şi impactul vizual pentru care modelele M se bucură de atâta apreciere. Stopurile subțiri și alungite, a căror semnătură luminoasă are forma literei L, ajung și în zona laterală, iar look-ul agresiv este completat de cele patru terminații ale sistemului de evacuare.

 

Adaugati comentariu