Franța interzice mașinile diesel și pe benzină. AFLĂ DE CÂND

Franța, țară cu una dintre cele mai vechi tradiții în domeniul auto, ia decizia istorică de a interzice integral vânzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină.

Directiva ambițioasă, dezvăluită astăzi de ministrul mediului, Nicolas Hulot, face parte din noul plan de a transforma Franța într-un stat cu emisii zero de dioxid de carbon, până în 2050, conform Acordului de la Paris – cartă privind protecția mediului la care au aderat majoritatea marilor puteri, cu excepția SUA, care s-au retras din înțelegere după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Măsura interzicerii comercializării de automobile cu propulsie convențională, alimentate cu benzină sau motorină, ar urma să intre în vigoare în 2040, urmând să afecteze inclusiv producătorii locali Renault (deținut parțial chiar de statul francez – n.r.) și PSA Peugeot Citroen.

Nicolas Hulot nu a dat niciun fel de detalii referitoare la modul în care noul plan va fi implementat. Ministrul promite, însă, reduceri importante pentru mașinile cu emisii zero, în schimbul vehiculelor vechi, poluante, în esență un program de tip Rabla cu reduceri mult mai generoase. Rămâne de văzut dacă și automobilele hibride, echipate cu motorizări termice, vor fi afectate de măsura istorică.

Adaugati comentariu