Geneva 2018: Volkswagen aduce conceptul electric I.D.Vizzion

Volkswagen va aduce la Geneva, la începutul lunii viitoare, conceptul I.D.Vizzion. Este vorba despre o limuzină coupe cu patru uși și tot atâtea locuri, cu o lungime de 5.11 metri, astfel că intră în segmentul lui Mercedes-Benz Clasa S și noul Audi A8.

Volkswagen ID Vizzion

Deocamdată nu avem decât imagini teaser și informațiile aflate de către britanicii de la AutoExpress. Schița ne arată că acest model nu are, în zona frontală, prea mari legături cu celelalte concepte din seria electricelor I.D., amintind mai degrabă de XL1 sau Gen-E research vehicle. Restul mașinii preia din elementele clasice gamei I.D., după cum ne arată linia plafonului sau montantul C, care ne duc cu mintea la I.D. Crozz II.

ID Vizzion 2

La interior regăsim doar patru scaune și o ”cotieră” de mari dimensiuni, dar nu și volan, Volkswagen spunând că este vorba despre un autovehicul complet autonom care urmează să fie pilotat de sistemul ”Digital Chauffeur”. Pasagerii pot ”conversa” cu acesta printr-un sistem inteligent fie vocal, fie prin intermediul gesturilor, pentru a-și transmite doleanțele referitoare la călătorie.

I.D. Vizzion urmează să beneficieze de două motoare electrice care dezvoltă 225kW (302 CP) iar mașina ar putea atinge o viteză maximă de 180 km/h. Un pachet de baterii de 111 kWh, dar și sistemul de transformare al energiei de frânare, permite, potrivit estimărilor oficialilor companiei, o autonomie de 665 de kilometri. O valoare care urmează să fie certificată la momentul apariției unui eventual model de serie. Reamintim, Volkswagen a anunțat că va lansa 20 de modele electrice până în 2025.

 

 

Adaugati comentariu