Germania analizează crearea unui fond de 5 mld. euro pentru maşinile diesel

Guvernul german intenţionează să creeze un fond comun cu producătorii de vehicule pentru a susţine financiar instalarea unor sisteme avansate de eşapament pe maşinile diesel, se arată într-un articol publicat de revista Der Spiegel.
constructori auto

Potrivit publicaţiei germane, Guvernul de la Berlin intenţionează să creeze, din contribuţiile constructorilor auto şi din ajutoare de stat, un fond de 5 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei germane a Industriei Auto (VDA), reprezentând constructorii de automobile Volkswagen, Daimler şi BMW, a declarat că nu are cunoştinţă de o astfel de propunere guvernamentală.

Totodată, cancelarul Angela Merkel şi o parte dintre miniştrii săi vor discuta, în această săptămână, despre eventuale modalităţi de a evita interdicţiile impuse circulaţiei maşinilor diesel în marile oraşe, după ce o instanţa de judecată din Germania a decis, în luna februarie, că autorităţilor locale pot opri accesul autoturismelor puternic poluante.

Ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, a refuzat să comenteze informaţia. Într-o declaraţie trimisă publicaţiei germane, el a afirmat că unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a reuniunii cabinetului este „îmbunătăţirea calităţii aerului din mediul urban”.

Der Spiegel a mai arătat că planul „complet” de refacere a sistemului de eşapament va afecta mare parte din cele 15 milioane de vehicule diesel din Germania, dintre care doar 2,7 milioane sunt Euro 6.

 

 

Adaugati comentariu