Honda Civic Type R – recorduri pe circuitele europene

Honda Civic Type R Norbert Michelisz

Honda Civic Type R este una dintre cele mai rapide modele compacte de pe piață. Dacă până acum, viteza ei se măsura în secunde, km/h și accelerații laterale, de-acum ea se contorizează în recorduri de circuit: compacta sportivă a pornit la vânătoare de timpi-record pe cele mai emblematice trasee europene.

Povestea începe în luna aprilie, când Matt Neal, triplu laureat în Campionatul Turismelor Britanice (BTCC), a avut prima tentativă de stabilire a recordului pe circuitul de la Silverstone. Ce putea să-l împiedice? Evident, ploaia tipic englezească. Și asta doar pentru o lună: la a doua tentativă, pe vreme bună, de data asta, echipa a reușit să obțină recordul de circuit, cu un timp de 2 minute și 31,85 secunde.

Honda Civic Type R Matt Neal

Caravana s-a mutat în Belgia, la Spa Francorchamps, unde pilotul WTCC al echipei, Rob Huff, a stabilit cel mai bun timp la categoria mașinilor cu punte față motoare, străbătând ciruitul în 2 minute și 56,91 de secunde. Următorul traseu pe listă – Monza. La volan – Robert Michelisz, de asemenea pilot Honda în WTCC. Și în Italia a fost necesară o singură încercare de record, obținut cu timpul de 2 minute și 15,16 secunde.

Honda Civic Type R Bruno Correia

 

Pe lista de programări urma circuitul de la Estoril, unde portughezul Tiago Monteiro trebuia să defileze pe teren propriu. Cu o zi înainte, însă, un accident în timpul etapei de de WTCC l-a împiedicat pe Tiago să urce la volanul mașinii. Astfel, soluția de urgență a fost pilotul Safety Car-ului Volvo V60 Polestar, Bruno Correia. A venit, a testat rapid, a stabilit recordul, a plecat. Eficient precum…o Honda!

În sfârșit, la Hungaroring, japonezii au apelat pentru a doua oară la maghiarul Norbert Michelisz. Pe circuitul de casă, Norbi a stabilit cel mai bun timp, cu 2 minute și 10,85 secunde.

Ce-a vrut să demonstreze Honda? Evident, că se află în topul celor mai rapide hot-hatch-uri cu tracțiune față. Și da, toate recordurile au fost stabilite cu mașini de serie.

O așteptăm și în România, pe Motorpark, pentru stabilirea recordului de circuit. Până atunci, s-o felicităm pentru cele 15 exemplare vândute, din totalul de 20 alocate țării noastre.

Adaugati comentariu