Industria de componente auto, în topul angajatorilor din 2017

Anul trecut, numărul angajaţilor din mediul privat a crescut cu 12%, în timp ce bonusurile medii au avansat cu 11%, arată Smartree Workforce Index, realizat de compania specializată în externalizarea proceselor de HR, Smartree. Potrivit analizei, industria producătoare de componente auto s-a plasat în topul angajatorilor din 2017.
componente

Smartree Workforce Index mai arată că bunăstarea totală a angajaţilor a crescut anul trecut cu 7%, comparativ cu 2016, iar starea economiei s-a îmbunătăţit cu un procent similar, de 7%, în acelaşi interval de timp.

„Anul trecut a fost unul bun pentru economia românească din perspectiva angajărilor, dovadă creşterea numărului de angajaţi la nivel naţional. Acest lucru a avut la bază pe de o parte deschideri de birouri, centre logistice, fabrici şi noi unităţi de producţie ale investitorilor străini în ţara noastră, dar şi o extindere a operaţiunilor companiilor deja prezente în România. Pe lângă dificultăţile întâmpinate în cadrul proceselor de recrutare, angajatorii s-au confruntat în continuare şi cu provocarea de a menţine o retenţie bunăa angajaţilor, drept urmare numeroase companii au fost nevoite să crească salariile sau să îmbunătăţească sistemul de bonusare”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Potrivit acestuia, angajări s-au înregistrat în toate domeniile de activitate, cu preponderenţă în producţie de componente auto, telecomunicaţii, servicii financiare, audit şi consultanţă, pharma, servicii de tip BPO, dezvoltare software, servicii digitale şi consultanţă IT.

De altfel, la începutul lunii februarie, datele Institutului Naţional de Statistică arătau că în fabricile de maşini şi componente auto au fost angajaţi, în 2017, aproape 12.000 de salariaţi, ceea ce reprezintă 10% din numărul total de angajări din economie înregistrat anul trecut.

Industria de componente auto a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 17,5 mld. euro.

 

 

Adaugati comentariu