Industrie auto. Electrificarea înseamnă și reconversie

Până la 500.000 de locuri de muncă vor fi eliminate pe măsură ce Europa va trece la vehiculele electrice, atrag atenția cei de la Eectromobility. Un aspect care trebuie să fie luat în calcul încă de-acum, pe măsură ce industria auto trece la procesul de schimbare.
Italia

Comisia Europeană a propus o interdicție efectivă a mașinilor noi pe benzină și diesel începând cu 2035. Însă acest proces are o mulțime de efecte. Spre exemplu, trecerea la vehiculele electrice va forța schimbări uriașe în industria auto și va necesita sprijinul UE pentru programele de „recalificare” pentru a ajuta lucrătorii să se pregătească pentru un viitor cu zero emisii, potrivit unui raport independent.

Platform for Electromobility, un grup industrial, a declarat că un raport al Boston Consulting Group a arătat că până în 2030 ocuparea forței de muncă în industria auto europeană va scădea cu mai puțin de 1%, de la 5,7 milioane de oameni în prezent, pe fondul tranziției la vehiculele electrice. Dar locurile de muncă la producătorii și furnizorii tradiționali axați pe motoarele cu ardere vor scădea cu 20 la sută și, respectiv, cu 42 la sută – dintre aceștia aruncând 500.000 de poziții cumulative. În același timp, ocuparea forței de muncă la furnizorii concentrați pe tehnologia cu emisii zero va crește cu 300.000 de lucrători, reprezentând o creștere de 10%, se arată în studiu.

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Producătorului turc de piese auto Erenli a primit teren gratuit în Serbia pentru construcția unei fabrici

Carlos Tavares, Stellantis: Producția de vehiculele electrice crește cu 50% costurile constructorilor auto

 

Adaugati comentariu