Intel şi Volkswagen pun bazele unei companii de taxiuri autonome

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul reglementărilor UE privind fuziunile, dobândirea controlului în comun, prin achiziţionarea de acţiuni, asupra unei societăţi mixte nou create de către Volkswagen Finance Luxembourg (VWFL), Mobileye Vision Technologies, parte Intel, şi Champion Motors, ultimele două din Israel.
Bienkowska

Societatea mixtă va activa în Israel şi va furniza servicii de mobilitate de tip ride hailing pe baza unui parc de vehicule autonome.

Serviciile de tip ride hailing sunt servicii de mobilitate (Mobility-as-a-Service -MaaS) care utilizează platforme online pentru a conecta pasagerii cu şoferii care utilizează vehicule personale. Spre deosebire de ride hailing, serviciile de ride sharing se bazează pe folosirea, în comun, a unei maşini de către mai mulţi pasageri, în scopul protecţiei mediului şi a reducerii costului călătoriei.

VWFL este o societate de investiţii şi filială deţinută integral de Volkswagen AG.

Mobileye desfăşoară activităţi în domeniile dezvoltării vederii artificiale şi a învăţării automate, a analizei de date şi a localizării şi cartografierii pentru sistemele avansate de asistenţă pentru conducătorii auto şi pentru conducerea autonomă. Mobileye este o filială a Intel Corporation din SUA, unul dintre cei mai importanţi producători de cipuri semiconductoare.

Champion Motors este importator direct şi distribuitor în Israel al mărcilor Volkswagen, Skoda, Audi şi Seat.Champion Motors este o filială a Allied Holding, o societate israeliană de investiţii.

Comisia Europeană consideră că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă, având în vedere impactul foarte limitat al tranzacţiei pe piaţă. Operaţiunea a fost examinată în cadrul procedurii simplificate de revizuire a concentrărilor.

 

CITEŞTE ŞI:

Top 5 afaceri de familie în industria auto mondială

Masternaut a fost preluată de Grupul Michelin

Bosch a înregistrat, în 2018, o creştere puternică în România

 

Adaugati comentariu