Italia și Spania concurează pentru a găzdui o fabrică a producătorului chinez Chery Auto

Analizele producătorului auto chinez Chery pentru înființarea unei fabrici în Europa progresează, iar Italia și Spania concurează în atragerea acestui nou venit pe piața europeană a vehiculelor cu emisii reduse.
chery

La fel ca și BYD, producătorul chinez de mașini Chery Auto intenționează să producă următoarele modele în Europa. „Explorăm diferite posibilități în întreaga Europă pentru a găsi o posibilă unitate de producție locală. Avem discuții în mai multe locuri din Europa în acest moment”, a confirmat, pentru Reuters, Jochen Tueting, Managing Director Chery Europe.

Vehiculele acestui brand fondat în 1997 și care a vândut anul trecut 1,81 milioane de unități în întreaga lume ar putea fi produse în Italia, potrivit mai multor surse apropiate subiectului.

Guvernul italian face presiuni pentru instalarea unui nou producător auto

Deloc surprinzător, varianta italiană este favorizată chiar de guvernul Giorgia Meloni. Roma intenționează să crească producția națională de vehicule la 1,3 milioane de unități pe an, față de 800.000 de unități în prezent. Pentru a realiza acest lucru, executivul italian nu mai vrea ca industria auto locală să depindă exclusiv de Stellantis, dintre care anumite fabrici – precum cea din Torino, de unde provine Fiat 500e – sunt la ralanti. Acest lucru prezintă mari riscuri pentru întregul sector și agită permanent sindicatele.

Chery ar studia totuși serios o altă opțiune, „la cheie”, pentru înfiinațarea noilor sale linii de producție. Brandul ar fi interesat de Spania și mai exact de fosta fabrică Nissan din Barcelona, ​​închisă la sfârșitul anului 2021.

 

Sursa foto: Chery

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Apelul președintelui ACEA, Luca de Meo, către Europa, pentru sprijinirea industriei auto

 

Adaugati comentariu