Renault investeşte 300 milioane euro pentru a produce furgonete electrice la fabrica din Sandouville

Producătorul auto francez Renault intenţionează să investească 300 de milioane de euro în fabrica din Sandouville, în nordul Franţei, pentru a produce noua generaţie de furgonete electrice din 2026.
renault

Compania va angaja în următorii patru ani încă 550 de persoane, pe lângă cei 1.850 de angajaţi, a informat vineri grupul francez.

Un purtător de cuvânt al Renault a declarat că producătorul auto se aşteaptă să finalizeze până la începutul lunii viitoare societatea mixtă pe segmentul furgonetelor electrice cu grupul suedez Volvo şi compania franceză de transport maritim CMA CGM.

În toamna trecută, Renault şi Volvo au semnat acorduri cu caracter obligatoriu pentru a lansa o nouă companie, Flexis, unde iniţial fiecare deţine o participaţie de 50% şi fiecare investeşte 300 milioane de euro, în următorii trei ani.

De asemenea, CMA CGM a semnat tot atunci o scrisoare de intenţie cu Renault şi Volvo pentru a se alătura noii companii şi a investi 120 milioane de euro prin PULSE, fondul său de energie specializat pe decarbonizarea sectorului de transport şi logistic.

Philippe Divry va fi directorul general al noii companii, iar Krishnan Sundararajan director operaţional.

Conform estimărilor, piaţa europeană a furgonetelor electrice ar urma să crească în medie cu 40% pe an până în 2030.

 

CITEȘTE ȘI:

Italia și Spania concurează pentru a găzdui o fabrică a producătorului chinez Chery Auto

Stellantis va asambla modele ale chinezilor de la Leapmotor în fabrica din Polonia

 

 

Adaugati comentariu