Topul JD Power 2017: Care sunt cele mai fiabile mărci

Topul anual de fiabilitate JD Power 2017 a fost dat publicității, iar cele mai fiabile mărci nu sunt, spre surprinderea tuturor, nici japoneze și nici europene. Rezultate complete.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Kia s-a clasat pe primul loc în clasamentul J.D. Power al celor mai fiabile branduri auto. Constructorul coreean a înregistrat cea mai mică incidență de defecțiuni tehnice/probleme de calitate pe eșantionul standard J.D. Power cifrat la o sută de vehicule: 72.

Succesul grupului coreean Hyundai Kia este cu atât mai lăudabil, cu cât și pe locul doi regăsim tot o marcă a companiei, brandul de lux recent înființat Genesis, cu o rată de 77 de defecte per o sută de mașini. Podiumul este completat de germanii de la Porsche, aflați la numai o defecțiune distanță: 78 probleme/100 mașini. Hyundai ocupă locul opt, cu 88 defecte/100 mașini.

Dezamăgitoare este clasarea fostelor glorii Toyota și Lexus, aflate pe locurile 14 și 15 în topul fiabilității J.D, cu o medii de 95 și 98 defecte per 100 vehicule. Power 2017, performanță deloc satisfăcătoare. Interesante sunt locurile bune ocupate de Ford, BMW și VW: patru, șase și unsprezece.

TOPUL COMPLET J.D. Power 2017

Jd-power

Adaugati comentariu