Mașinile albe au rămas la modă și în 2017

tendințe culoare mașini

Mașinile albe își mențin poziția predominantă în toate segmentele și ocupă în continuare primul loc, cu o cotă de piață de aproape 40%. Informația a fost făcută publică în „Raportul de culoare BASF al vopselelor originale pentru sectorul auto”. în care compania a făcut o analiză a pieței globale la nivelul anului trecut.

Dacă albul își menține poziția predominantă în toate segmentele și ocupă în continuare primul loc, în frunte cu negru, gri și argintiu, nuanțele acromatice continuă să fie cele mai populare. Când vine vorba despre culori, ponderea de albastru și de roșu este aproape egală, urmată de maro.

O privire de ansamblu globală asupra segmentelor auto arată: cu cât este mai mică mașina, cu atât culoarea este mai intensă. În plus, odată cu creșterea vânzărilor și a numărului de modele, vehiculele sportive utilitare (SUV) influențează semnificativ datele de popularitate. În timp ce albul și negrul sunt în continuare culori predominante în acest segment, roșul, albastrul și, în special, nuanțele de maro apar tot mai des. Acest lucru reflectă creșterea și diversificarea (de altfel, previzibile) gamei de modele a acestor vehicule robuste.

culoare masini

Nuanțele de albastru și de gri își întăresc poziția în Europa
Datele din Raportul de culoare european pentru 2017 arată că nuanțele acromatice sunt, în continuare, cele mai populare. Aproximativ 78% dintre toate mașinile au fost vopsite în alb, negru, gri sau argintiu anul trecut, marcând o continuare a acestei tendințe. Dintre culorile acromatice, proporția de gri a crescut la 19%, atingând, acum, aceeași popularitate ca și negrul. Creșterea proporției de gri este evidențiată de diversitatea tot mai mare a paletei sale de nuanțe. Cu mai mult de 100 de variații, griul are al doilea cel mai mare număr de nuanțe după albastru.

Dintre culori, albastrul continuă să fie puternic în trend. Deși cota totală de 10% a rămas stabilă, proporția de albastru a crescut considerabil în paleta cromatică: aproape fiecare a doua mașină colorată, produsă în Europa în 2017, a fost albastră. Cu aproape 130 de variații, albastrul a rămas pe primul loc și în ceea ce privește diversitatea nuanțelor.

Adaugati comentariu