Mercedes E Class, tras de urechi: „induce în eroare clienții”

Mercedes E-Class L

Revista americană Consumer Reports a înaintat o petiție autorităților americane, prin care cere investigarea ultimelor reclame video Mercedes, care ”induc în eroare clienții, prezentând E Class drept o mașină autonomă, când, de fapt, nu e”.

Cunoașteți situația, pentru că v-am prezentat și noi clipurile atunci când au fost urcate pe youtube. În esență, este vorba despre un calup de 5 filmulețe, în care Mercedes ridică în slăvi sistemele de siguranță și conducere semi-autonomă ale noii Clase E. Nimic de obiectat: cu toții cunoaștem nivelul tehnologic la care a ajuns modelul.

Totuși, Consumer Reports are o problemă legată doar de unul dintre clipuri, în speță de cel numit ”The Future”, care prezintă conceptul Luxury in Motion, adică viziunea germanilor despre cum ar trebui să arate vehiculul autonom al viitorului. La acest concept, scaunele din față se rotesc 180°, putând, deci, să fie poziționate cu fața la locurile din spate.

Simultan, naratorul spune: ”Este lumea pregătită cu adevărat pentru un vehicul care se poate conduce singur? Un un automobil care să gândească singur și care să-i protejeze pe cei din interior și din afară?”. Iar imaginile fac trecerea de la conceptul autonom, la Mercedes E-Class.

Mercedes E Class T-Modell

Acum, dacă mă întrebați pe mine, din cauza unei mâini de idioți care pornesc sistemele de rulare semi-autonomă și se așează pe scaunul din dreapta, lăsând mașina să se conducă singură, am ajuns să suflăm și-n iaurt. Da, Mercedes E Class este una dintre cele mai inteligente mașini de pe piață, iar sistemul Drive Pilot nu face notă discordantă. Sigur, nici a-l caracteriza drept un sistem de rulare autonomă din viitor nu este cea mai corectă descriere, dar reclama e reclamă, iar clienții ar trebui să treacă informațiile prin filtrul creierașului. Doar nu ne imaginăm că a mânca mezeluri ne va face să zburăm deasupra norilor alături de îngerași 90-60-90, sau că a ne clăti cu apă de gură va produce o explozie care omoară microbii instantaneu.

În final, Mercedes-Benz a retras clipul de pe youtube, pentru a evita inflamarea spiritelor.

Sursa: LeftLane

 

Adaugati comentariu