Mitsubishi dezvăluie pierderi uriașe și sfârșitul lui Pajero

Mitsubishi a prezentat raportul financiar pentru lunile aprilie-iunie 2020, iar bilanțul indică pierderi de 176 miliarde yeni (aproximativ 1,42 mld. euro). În plus, perspectivele imediate nu sunt îmbucurătoare și includ ”uciderea” modelului Pajero.
Mitsubishi

Din cauza izolărilor ”dictate” de pandemia de Coronavirus, vânzările tuturor producătorilor de autoturisme au scăzut dramatic. Mitusbishi a dat publicității ieri cifrele de afaceri în perioada aprilie-iunie 2020, deloc liniștitoare pentru compania niponă.

Astfel, pierderile se ridică la echivalentul a 1,42 miliarde euro, din cauza vânzărilor care au scăzut cu 57% față de același trimestru al anului fiscal precedent, echivalentul unui declin de 1,85 mld. euro.

Mitsubishi Outlander PHEV

Prognoza pentru anul financiar 2020 rămâne în scădere, însă Mitsubishi se străduiește să recupereze, având drept țintă un declin cu 35% la vânzările de autoturisme față de anul financiar 2019, în progres de la -57%.

Pajero moare

Cea mai tristă repercusiune, însă, este sistarea producției uzinei din Japonia care asambla modelul Pajero, și, astfel, SUV-ul emblematic va ieși din producție în 2021, într-un efort disperat al companiei nipone de a tăia costurile. După 39 de ani de producție și peste 3,3 milioane de unități vândute pe glob, după 23 de ani de participări la Paris Dakar și 12 victorii, dintre care 7 consecutive, indestructibilul Pajero moare.

Și asta nu e tot: prezentarea de noi modele pentru piața din Europa va fi sistată. Va merge înainte, însă, vânzarea modelelor actuale aflate în oferta Mitsubishi.

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

ABB construiește o fabrică dedicată încărcătoarelor pentru autovehicule electrice

Investiţie de 30 milioane de dolari la fabrica Ford din Craiova

Sistemul Bosch ESP® împlinește 25 de ani. Progres pentru siguranța rutieră

 

 

Adaugati comentariu