Nissan estimează pierderi anuale de 6,35 miliarde de dolari. Află motivul

Nissan, al doilea producător auto japonez, a anunţat că se aşteaptă la pierderi nete de 6,35 miliarde de dolari, ca urmare a scăderii vânzărilor pe fondul crizei Covid-19.
nissan

Nissan, partenerul de alianţă al Renault, a estimat de asemenea pierderi operaţionale de 4,5 miliarde de dolari în anul financiar care se încheie în martie 2021, în timp ce vânzările anuale ar urma să înregistreze un declin anual de 21%.

În exerciţiul fiscal încheiat la 31 martie 2020, Nissan a înregistrat pierderi de 6,27 miliarde de dolari, acestea fiind primele sale pierderi anuale din ultimii 11 ani, în contextul în care mai mulţi ani de expansiune agresivă urmată de fostul director general Carlos Ghosn au afectat profitabilitatea grupului auto nipon, la care s-a adăugat şi pandemia de coronavirus care şi-a pus amprenta pe vânzările globale de autovehicule.

„Pentru a limita extinderea pandemiei, compania a suspendat producţia la fabricile din întreaga lume. Între timp, uzinele Nissan şi-au reluat operaţiunile, dar gradul de utilizare este redus, în urma declinului vânzărilor. Performanţele companiei continuă să fie afectate de mediul de afaceri dificil”, au arătat reprezentanţii producătorului auto.

Pentru a reveni pe profit, Nissan a decis recent să elimine sute de locuri de muncă la uzina sa din Sunderland (Marea Britanie) şi să îşi închidă fabrica din Barcelona (Spania). De asemenea, Nissan vrea să se bazeze pe alianţa sa cu Renault şi Mitsubishi Motors, a cărui nouă strategie vizează în principal revenirea pe profit.

 

CITEȘTE ȘI:

ABB construiește o fabrică dedicată încărcătoarelor pentru autovehicule electrice

Investiţie de 30 milioane de dolari la fabrica Ford din Craiova

Sistemul Bosch ESP® împlinește 25 de ani. Progres pentru siguranța rutieră

 

Adaugati comentariu