Thierry Bolloré, fostul șef al Renault, va conduce Jaguar Land Rover

Fostul șef al gigantului auto francez Renault, francezul Thierry Bolloré, a fost numit director executiv al Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie.
Thierry Bolloré

Thierry Bolloré, care a primit o lovitură puternică atunci când a fost demis din funcția de director executiv al Renault, în octombrie 2019, va prelua de la Sir Ralf Speth funcția de director general al JLR, în luna septembrie.

Bolloré, în vârstă de 57 de ani, va avea sarcina de a ghida JLR prin cea mai gravă criză a industriei auto, generată de deteriorarea cererii de autovehicule noi pe fondul pandemiei.

Sunt încântat să-l avem pe Thierry în Jaguar Land Rover. Un lider de afaceri consacrat, cu un palmares dovedit în implementarea transformărilor complexe, Thierry va aduce o bogată experiență într-una dintre cele mai dorite poziții din industrie”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, Natarajan Chandrasekaran, președintele conglomeratului Tata din India, proprietarul JLR.

Jaguar Land Rover este cunoscut în întreaga lume pentru moștenirea sa fără egal, designul rafinat și integritatea profundă a ingineriei. Va fi privilegiul meu să conduc această companie fantastică prin ceea ce continuă să fie cel mai provocator timp al generației noastre. Renumiți pentru pasiunea și spiritul lor, oamenii de la Jaguar Land Rover sunt forța motrice a succesului său. Sunt încântat să mă alătur echipei care continuă să modeleze viitorul acestei companii-simbol„, a spus, la rândul său, Thierry Bolloré.

Acesta a fost demis de la Renault după mai puțin de un an de la instalarea sa la conducerea grupului, deoarece producătorul auto francez a căutat „o gură de aer curat” în urma arestării lui Carlos Ghosn, fostul său șef.

În momentul demiterii sale în octombrie 2019, Bolloré, cândva un apropiat al lui Ghosn, a declarat cotidianului francez Les Echos că „brutalitatea și natura cu totul neașteptate a ceea ce se întâmplă sunt uluitoare”.

Sir Ralf Speth, în vârstă de 64 de ani, care a fost director executiv al JLR timp de un deceniu, va deveni vicepreședinte neexecutiv.

 

CITEȘTE ȘI:

Nissan estimează pierderi anuale de 6,35 miliarde de dolari. Află motivul

Mitsubishi dezvăluie pierderi uriașe și sfârșitul lui Pajero

ABB construiește o fabrică dedicată încărcătoarelor pentru autovehicule electrice

 

 

Adaugati comentariu