Modelul electric BMW Mini va fi produs şi în China

Constructorul auto german BMW şi compania chineză Great Wall Motor au încheiat un parteneriat pentru producerea modelului electric BMW Mini în China, acordul fiind semnat în timpul vizitei în Germania a premierului chinez Li Keqiang.
bmw mini

BMW şi Great Wall au înfiinţat un joint-venture, Spotlight Automotive Ltd, care va produce şi vehicule electrice pentru brandul Great Wall, nu numai modelul BMW Mini.

Compania chineză va investi aproximativ 770 de milioane de dolari, intenţionând ca producţia societăţii mixte să fie de 160.000 de unităţi.

Primul model electric Mini urmează să fie lansat în 2019, fiind fabricat la principala fabrică a BMW din Oxford, Anglia.

Vânzările BMW pe piaţa chineză au crescut, anul trecut, cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi. China a fost în 2017 a patra mare piaţă pentru modelul Mini, cu 35.000 de vehicule livrate.

Great Wall, cu sediul în Baoding, în apropiere de Beijing, vinde anual peste peste un milion de SUV-uri.

În paralel, autorităţile de la Beijing şi-au propus ca automobilele electrice şi cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de automobile în 2025 şi pentru a-şi atinge acest obiectiv intenţionează să relaxeze prevederile cu privire la înfiinţarea de societăţi mixte.

Adaugati comentariu