Mol îşi consolidează poziţia ca furnizor pentru industria auto

Grupul ungar MOL Grup a încheiat procesul de achiziţie a companiei germane Aurora, consolidându-şi astfel prezenţa în segmentul materialelor compozite pe bază de reciclare şi poziţia sa ca furnizor pentru industria de automobile.
mol

Începând de la 31 octombrie 2019, Mol a achiziţionat 100% din acţiunile Aurora.

Grupul MOL şi Aurora se angajează să crească în continuare afacerea în Germania, dar şi să se extindă în Europa Centrală şi de Est.

„Pentru a atinge acest obiectiv, MOL îşi propune să maximizeze sinergiile cu portofoliul său actual de produse pe bază de polimeri, atât prin dezvoltarea din resurse proprii cât şi prin achiziţii, pentru a obţine expertiză şi capabilităţi de înaltă performanţă în domeniul compuşilor chimici pe baza de polimeri puri sau plastic reciclat. Odată cu achiziţionarea Aurora, MOL Group îşi extinde portofoliul de produse datorită expertizei Aurora în ingineria de materiale plastice şi materiale pe bază de polipropilenă reciclată”, informează grupul.

Aurora are unităţi de producţie situate în apropiere de fabrici auto şi clustere de conversie a materialelor plastice în Baden-Wurttemberg, Germania. Colectează deşeurile de plastic industriale, le reciclează şi apoi perfecţionează proprietăţile materialului într-un plastic îmbunătăţit care se potriveşte cerinţelor clienţilor din industria producătoare auto.

Obiectivul grupului ungar pe termen lung este de a accelera creşterea ulterioară pe piaţă, reducând totodată amprenta asupra mediului.

„Achiziţia este o altă etapă importantă în călătoria de transformare a Grupului MOL pentru a deveni principalul jucător în industria chimică din ECE, după parteneriatul cu APK german pentru reciclarea plasticului”, mai arată Mol.

Cu Aurora în portofoliu, Mol îşi poate creşte amprenta în sectorul auto, un segment strategic pentru grup, în timp ce răspunde nevoilor de produse mai sustenabile din partea clienţilor săi.

 

CITEŞTE ŞI:

PSA şi Fiat Chrysler nu renunţă la niciun brand auto

Câţi şefi concediază Daimler pe plan global

Bosch inaugurează o nouă clădire de birouri şi laboratoare de testare la Blaj

 

Adaugati comentariu