Câţi şefi concediază Daimler pe plan global

Constructorul auto Daimler va concedia pe plan global 1.100 de angajaţi aflaţi în funcţii de comandă, sau aproximativ 10% din conducerea sa, relatează Reuters, citând publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung.
daimler

Sindicatul Daimler exclude concedieri obligatorii până în 2030, iar plecări voluntare sunt posibile, dar numai în situaţia în care ambele părţi sunt de acord.

Noul director general Ola Kaellenius va prezenta, joi, 14 noiembrie o actualizare a strategiei, care va include şi măsuri de reducere a costurilor.

Reprezentanţii Daimler au precizat că firma lucrează la o analiză a costurilor, astfel încât să rămână în continuare competitivă.

Profitul operaţional al Daimler a crescut uşor în trimestrul trei din acest an, datorită majorării cu 8% a vânzărilor de maşini Mercedes-Benz, dar grupul german a anunţat reduceri de costuri şi a avertizat că ar putea creşte
provizioanele legate de rechemarea în service a vehiculelor diesel.

În perioada iulie-septembrie 2019, profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro în urmă cu un an. De asemenea, vânzările au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Compania a anunţat că va revizui costurile după ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scăzut la 6%, de la 6,3% în urmă cu un an, din cauza problemelor de producţie la modelul Mercedes GLS şi a echipării maşinilor cu filtre anti-emisii costisitoare.

„În scopul de a finaliza planul de tranformare în următorii ani, este necesar să ne sporim eforturile considerabil: trebuie să ne reducem semnificativ costurile şi să ne întărim consistent fluxul de numerar”, a afirmat directorul general Ola Kaellenius, fără a da amănunte suplimentare.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch inaugurează o nouă clădire de birouri şi laboratoare de testare la Blaj

Industria auto germană şi Guvernul de la Berlin acordă subvenţii comune pentru maşini electrice

Schaeffler România susţine elevii care aspiră spre excelenţă

 

Adaugati comentariu