Motoarele diesel interzise în Paris, Madrid, Atena și Mexico City

Motoarele diesel interzise în patru metropole, până în 2025. Acesta este angajamentul luat de municipalitățile din Paris, Madrid, Atena și Mexico City, în lupta cu noxele.

Anunțul controversat a fost făcut în cadrul summit-ului C40, unde reprezentanții a patruzeci de mari orașe de pe întregul mapamond s-au reunit pentru a trasa noi strategii de reducere a emisiilor nocive. Pentru moment, nu a fost stabilit și un plan exact privind modul în care această interdicție va fi aplicată.

Primarul Atenei, Giorgos Kaminis, susține că interdicția aplicată motoarelor diesel din 2025 este doar primul pas către interzicerea totală a mașinilor cu motoare termice în orașul pe care îl administrează, un motiv bun pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport în comun, care va duce la decongestionarea traficului.

Potrivit unor studii independente, citate de ziarul britanic The Guardian, peste 3 milioane de oameni mor anual din pricina bolilor provocate de poluare. Una dintre cauzele principale ale afecțiunile respiratorii invocate de Organizația Mondială a Sănătății, este reprezentată de emisiile de oxizi de azot, produse de motoarele diesel.

Adaugati comentariu