Prezentare – Nissan Qashqai

Acum mai bine de zece ani, Nissan inventa un nou segment: crossover-ul compact. În zilele noastre îl domină, având cele mai mari cifre de vânzări în Europa.

Qashqai înregistrează un succes enorm peste tot în Europa, fiind cel mai vândut SUV compact în 2015, cu 230.661 unități. Și în România, Qashqai este cel mai vândut SUV compact, cu 1.461 unități în 2015 și 1.567 în primele 11 luni din 2016. Cui se datorează aceste succese răsunătoare? În primul rând, comportamentului excelent, atât pe șosea, unde ruliul este redus și direcția extrem de comunicativă, cât și off-road, unde caroseria rigidă creează o senzație de indestructibilitate. Apoi, aspectului atletic, suplu și impunător, dominat
de farurile full-LED și de roțile pe 19 inch, disponibile opțional. Iar povestea continuă la interior, cu suprafața vitrată care acoperă trei sferturi din plafon, inundând habitaclul cu lumină naturală. În amurg veți aprecia însă iluminarea ambientală din jurul consolei centrale, așezați comod în scaunele anti-oboseală Zero Gravity. Și cum să fii obosit, când atâtea sisteme de siguranță, precum detectarea semnelor de circulație, asistența pentru faza lungă, avertizare la părăsirea benzii de rulare și frânare de urgență te asistă continuu?

1

Iar dacă oboseala se instalează, sistemul de monitorizare a atenției șoferului te va anunța discret să iei o pauză. Vei putea lăsa parcarea mașinii în seama sistemului automat oferit opțional și te vei putea conecta cu mediul online, grație pachetului multimedia NissanConnect cu ecran color de 7 inch, care poate accesa diverse aplicații folosind telefonul mobil. Cei care preferă benzina, sunt perfect deserviți fie de economicul 1.2 DIG-T 115 CP, fie de puternicul 1.6 DIG-T 163 CP, ambele disponibile cu tracțiune față. Există însă și două motoare diesel extrem de economice, de 1,5 litri și 110 CP, respectiv 1,6 litri și 130 CP, ai cărui 320 Nm sunt transmiși fie punții față printr-o transmisie manuală sau X-Tronic, fie ambelor punți, folosind exclusiv cutia de viteze manuală.

Adaugati comentariu