Nokian Tyres, inclusă din nou în Dow Jones Sustainability World Index

Nokian Tyres a fost inclusă din nou în indicele global de sustenabilitate Dow Jones (DJSI), compania fiind selectată şi pentru indicele DJSI Europa, care are criterii mai stricte. 

În 20 dintre cele 21 de criterii ale evaluării din 2018, Nokian Tyres a primit un punctaj mai mare decât media înregistrată pentru sectorul global de Componente auto.

„În ultimul an am lucrat la perfecţionarea culturii companiei şi a modului de lucru alături de diferite alte aspecte legate de sustenabilitatea corporativă. Dezvoltarea sustenabilă stă la baza operaţiunilor brandului Nokian Tyres”, spune Hille Korhonen, Preşedinte & CEO al Nokian Tyres.

Nokian Tyres a depus eforturi în mod constant pentru îmbunătăţirea sustenabilităţii corporative în ceea ce priveşte produsele şi operaţiunile sale, cât şi întreaga industrie a anvelopelor. Începând cu anul 2012, compania a publicat rapoarte de sustenabilitate în conformitate cu directivele internaţionale GRI. În mai 2018, Nokian Tyres s-a alăturat iniţiativei Science Based Targets.

Compania şi-a stabilit ca obiectiv reducerea rezistenţei la rulare cu 7% pentru produsele sale, în comparaţie cu valorile iniţiale obţinute în 2013, ceea ce a dus la înregistrarea unei diminuări de 500 milioane de kg a emisiilor de CO2 din trafic, atingându-şi astfel obiectivul cu mult înainte de terminarea anului 2017. Acest lucru demonstrează determinarea Nokian Tyres pentru îmbunătăţirea caracteristicilor ecologice ale produselor sale fără a afecta siguranţa pe care acestea o oferă.

„O locaţie importantă care susţine eforturile noastre viitoare în ceea ce priveşte sustenabilitatea o reprezintă noua noastră fabrică din SUA. Ne dorim să fim lideri şi în domeniul sustenabilităţii cu ajutorul acesteia”, spune Korhonen.

Nokian Tyres va continua să lucreze la toate aspectele ce ţin de responsabilitatea corporativă. Compania îşi doreşte să ofere un exemplu întregii industrii a anvelopelor şi să ajute la implementarea unei valori adăugate pentru consumatori, pentru economie şi pentru mediul înconjurător.

Indicii poziţionează cele mai sustenabile companii din lume

Indicele Dow Jones pentru Sustenabilitate (DJSI) este o evaluare anuală a sustenabilităţii companiilor mari tranzacţionate public realizată de compania elveţiană RobecoSAM. Pentru investitori, aceasta este extrem de importantă, dar şi de complexă. RobecoSAM evaluează sustenabilitatea corporativă în baza a trei criterii: criteriul frinanciar, criteriul social şi criteriul legat de mediul înconjurător. O astfel de evaluare independentă realizată de o companie internaţională poate atrage atenţia părţilor interesate – precum clienţi, investitori sau angajaţi – oferind o descriere credibilă a activităţilor de sustenabilitate a companiilor.

În 2018, RobecoSAM a invitat peste 3.500 dintre cele mai mari companii tranzacţionate public din lume, din 47 de ţări, să participe la evaluarea lor. În urma acesteia, primele 10% companii au fost incluse în indicele DJSI World ca parte din indexul celor mai sustenabile companii din lume.

 

Adaugati comentariu