Nokian Tyres investeşte într-un nou centru de cercetare

Cererea de anvelope premium pentru maşinile de mare tonaj este în creştere globală, iar vehiculele mai voluminoase au nevoie de noi anvelope mai mari. Pentru a satisface cererea, Nokian Heavy Tires construieşte în 2019 un nou centru de cercetare şi dezvoltare în Nokia, Finlanda.
nokian

Centrul modern de cercetare şi dezvoltare accelerează faza de testare a noilor modele de anvelope, menţinând calitatea premium pentru care compania Nokian Tyres a fost apreciată în ultimii 120 de ani.

„Aceasta este cea mai remarcabilă investiţie în dezvoltarea de anvelope pentru maşini de mare tonaj din întreaga istorie Nokian Tyres”, spune Kalle Kaivonen, director R & D, Nokian Heavy Tires.

Noul Centru de Cercetare şi Dezvoltare, cu o suprafaţă de aproximativ 3.500 metri pătraţi, face parte dintr-o creştere substanţială a capacităţii de producţie. Anul trecut, Nokian Heavy Tires Ltd, parte a grupului Nokian Tyres, a răspuns la cererea tot mai mare de anvelope la nivel global cu o investiţie în cercetare, dezvoltare şi producţie de aproximativ 70 de milioane de euro şi un obiectiv de creştere a capacităţii de producţie de 50%, planificate pentru o perioadă de 3 ani.

„Ne încadrăm perfect în grafic. Prima etapă a extinderii fabricii de producţie este încheiată, iar cea de-a doua va fi gata în aprilie 2019. În vara anului 2019 vom începe instalarea de noi echipamente”, afirmă Pasi Antinmaa, directorul fabricii Nokian Heavy Tires.

Siguranţă în orice tip de condiţii

Nokian Heavy Tires continuă să producă cele mai bune anvelope din lume pentru maşini de mare tonaj din toate domeniile, de la silvicultură şi agricultură, până la minerit şi transport. În noul centru de cercetare şi dezvoltare, toate testările interne vor fi realizate în aceeaşi unitate şi în apropierea liniilor de producţie, toate fiind situate în Nokia. Operarea va fi astfel extrem de eficientă.

„Centrul va fi plin de utilaje moderne”, spune Matti Kaunisto, manager de dezvoltare, Nokian Heavy Tires. „Putem tripla numărul de anvelope testate şi putem testa mai multe variabile pentru a le oferi clienţilor OEM cele mai înalte standarde”.

Este prioritar pentru Nokian Tyres ca întregul ciclu de viaţă al anvelopei să fie ecologic. Pentru a obţine acest standard înalt în domeniul durabilităţii, noile tehnologii din cercetare şi dezvoltare reprezintă un pas remarcabil.

Revoluţia vehiculelor fără pilot se apropie

Datorită noilor echipamente moderne de testare ale Centrului de Cercetare şi Dezvoltare şi culegerii de date din ce în ce mai specifice, Nokian Heavy Tyres va conduce fără îndoială revoluţia din segmentul maşinilor de mare tonaj. Noile inovaţii vor permite dezvoltarea de soluţii în premieră. De exemplu, pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă şi previzibil, fără experienţa şi estimarea conducătorului auto, sistemul de direcţie al vehiculului fără pilot impune cerinţe mai ridicate pentru industria anvelopelor.

„Vom vedea şi tractoare fără pilot, iar acestea au nevoie de anvelope premium şi de datele complete ale acestor anvelope, pentru a garanta o direcţie sigură şi precisă”, adaugă Kaunisto.

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume şi una dintre cele mai sustenabile companii din industrie. În 2017, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,6 miliarde euro, iar numărul angajaţilor a fost de 4.600. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki.

 

Adaugati comentariu