Prag istoric: BMW a produs exemplarul i3 cu numărul 100.000

Un nou prag istoric a fost atins de BMW: exemplarul i3 cu numărul 100.000 a ieşit de pe linia de producţie a uzinei din Leipzig în această săptămână.

BMW i3 a jucat un rol important în transformarea BMW Group într-unul dintre cei mai de succes furnizori de automobile electrificate din lume. În România, 49 de automobile BMW i3 au ajuns anul acesta la clienţi, dintre care 3 modele range extender. Este deja peste volumul înregistrat în tot anul 2016, de 37 de unităţi.

Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG, şi directorul uzinei, Hans-Peter Kemser, au sărbătorit momentul special împreună cu preşedintele-ministru al Saxoniei, Stanislaw Tillich şi altţi invitaţi şi angajaţi ai uzinei.

„Suntem mândri că automobilul BMW i3 cu numărul 100.000 construit a fost produs de uzina din Leipzig. BMW i3 este originalul, un adevărat pionier tehnologic. Cu BMW i ca vârf de lance, intenţionăm să rămânem principalul furnizor premium al electromobilităţii viitoare. Acum privim cu încredere spre următorul membru al familiei BMW i, i8 Roadster, care va extinde poziţia noastră de lider în domeniul electromobilităţii. În 2025, vom oferi clienţilor un total de 25 de modele cu tren de rulare electrificat”, a spus Krüger. „În interesul mobilităţii, astăzi prezentăm şi un concept pentru o a doua utilizare a bateriilor de înaltă tensiune de la BMW i3. Prin Strategia NUMBER ONE > NEXT, privim dincolo de automobilul în sine şi determinăm schimbarea în industria noastră prin abordări şi modele de business total noi.”

Producţia de serie a BMW i3 a început în septembrie 2013. BMW Group a investit un total de 400 de milioane de euro în producţia modelelor BMW i la locaţia Leipzig şi a creat peste 800 de locuri de muncă. Producţia zilnică actuală a BMW i3 este de peste 120 de unităţi, cu un volum anual de producţie de 26.631 de automobile în 2016. „Suntem mândri de performanţele echipei noastre, care ne-au permis să sărbătorim producţia automobilului BMW i3 cu numărul 100.000 – toate cu aceeaşi calitate premium şi eficienţă ca şi modelele noastre convenţionale. Vreau să mulţumesc asociaţilor noştri pentru această realizare fantastică”, a declarat directorul uzinei, Hans-Peter Kemser. Producţia la Leipzig include realizarea de componente din fibră de carbon şi din plastic vopsit pentru panourile exterioare ale caroseriei, atelierul de caroserii BMW i şi pavilionul de asamblare BMW i.

Producţia de serie a BMW i8 a început în mai 2014, iar în 2016 au fost livrat un total de 2.783 de automobile BMW i8. Producţia celui mai de succes automobil sport plug-in hybrid din lume este, în prezent, de 8-10 unităţi pe zi.

Următorul membru al familiei BMW i, BMW i8 Roadster, va fi lansat pe piaţă în 2018.

Adaugati comentariu