Producţia de serie a mașinilor electrice Xiaomi va începe în 2024

Producătorul chinez Xiaomi Corp va începe producţia de serie a propriilor sale automobile în prima jumătate a anului 2024, a precizat marţi un purtător de cuvânt al companiei, citându-l pe directorul general al companiei, Lei Jun.
Xiaomi

Declaraţiile, făcute de Lei Jun la o întâlnire cu investitorii, au apărut prima dată în presa locală, iar ulterior au fost confirmate oficial de grupul chinez. În plus, Zang Ziyuan, director în cadrul departamentului de marketing internaţional al Xiaomi, a postat ştirea pe contul său de Weibo, relatează Reuters.

Data anunţată pentru demararea producției reprezintă următorul obiectiv major pentru divizia de automobile electrice a companiei chineze, pe care Xiaomi a înfiinţat-o în mod oficial la începutul acestui an.

Ca reacţie la anunţ, acţiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai.

În luna martie a acestui an, Xiaomi a prezentat un plan de investiţii în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de maşini electrice. La finele lunii august, compania chineză a finalizat înregistrarea formală a diviziei sale producătoare de automobile electrice. În paralel, Xiaomi a accelerat programul de recrutare de personal pentru noua sa divizie, chiar dacă până acum nu a dezvăluit dacă automobilele sale vor fi produse independent sau via un parteneriat cu un constructor auto existent.

În al doilea trimestru al acestui an, Xiaomi Corp a raportat o creştere record a veniturilor, de 64%, până la 87,8 miliarde de yuani (13,56 miliarde de dolari). Profitul net a ajuns la 6,32 miliarde de yuani, un avans anual de 87,4%, peste previziunile analiştilor.

În urma sancţiunilor impuse Huawei de autorităţile SUA, în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi şi Oppo.

Sursa foto: Plerxemo via Wikimedia

 

CITEȘTE ȘI:

Skoda Auto se confruntă cu un deficit masiv de componente cheie. Producția a fost redusă

Foxconn a prezentat trei prototipuri de vehicule electrice, inclusiv o berlină dezvoltată cu Pininfarina

 

 

Adaugati comentariu