Producția fabricii-simbol a Volkswagen, din Wolfsburg, la cel mai redus nivel din ultimii 60 de ani

Uzina-simbol a Volkswagea, din Wolfsburg, a produs în acest an numai 300.000 de vehicule, cel mai redus nivel din 1958 şi cu mult sub producţia medie anterioară pandemiei de coronavirus, a declarat o sursă aproapiată situației, citată de Reuters.
Wolfsburg

Fabrica, care produce automobile Golf, Tiguan şi Seat, a asamblat, în medie, 780.000 de vehicule pe an în ultimul deceniu, iar compania anunţase în 2018 că vrea să crească volumul la 1 milion de unităţi.

Problemele de aprovizionare au făcut însă ca doar aproape 500.000 de vehicule să iasă de pe liniile de asamblare ale fabricii în 2020.

Producţia din acest an va fi chiar mai mică din cauza crizei semiconductorilor.

Volkswagen a afirmat anterior că va avea un deficit de producţie de sute de mii de vehicule din cauza lipsei semiconductorilor, o problemă care afectează producătorii de automobile din întreaga lume şi care, potrivit companiei, va dura până în 2022.

Un purtător de cuvânt al VW a declarat săptămâna trecută că se desfăşoară discuţii pentru a aborda competitivitatea fabricii de la Wolfsburg, care încă nu produce vehicule complet electrice, în special în faţa concurenţei crescânde a unor producători noi, cum ar fi Tesla.

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a spus la şedinţa consiliului de supraveghere din septembrie că o întârziere a tranziţiei la vehiculele electrice ar putea costa compania 30.000 de locuri de muncă – unul din patru dintre angajaţii actuali.

La Wolfsburg se află și sediul central al Volkswagen, unitatea de producție având o suprafață de 1,6 milioane de kmp, cât mărimea Principatului Monaco. Fabrica a fost construită în 1937, pentru a produce ”Mașina poporului” (Volkswagen), creată de Ferdinand Porsche.

 

CITEȘTE ȘI:

Producţia de serie a mașinilor electrice Xiaomi va începe în 2024

Skoda Auto se confruntă cu un deficit masiv de componente cheie. Producția a fost redusă

 

 

Adaugati comentariu