Skoda Auto se confruntă cu un deficit masiv de componente cheie. Producția a fost redusă

Skoda Auto

Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat că a redus semnificativ producţia, pentru o perioadă de două săptămâni, din cauza deficitului global de cipuri şi alte componente.

În cele două săptămâni de întrerupere, Skoda vrea să finalizeze 10.000 de maşini care nu erau terminate, rămânând în funcţiune doar o linie de producţie, a anunţat un purtător de cuvânt al Volkswagen, Tomas Kotera, citat de Reuters.

„Skoda Auto se confruntă cu un deficit masiv de componente cheie, ceea ce a forţat compania în ultimele săptămâni să reducă semnificativ producţia”, a adăugat Tomas Kotera.

În 7 octombrie Skoda anunţa că din 18 octombrie „va reduce semnificativ sau chiar va opri producţia” până la finalul anului, din cauza deficitului global de cipuri, care afectează industria auto.

Asociaţia industriei auto din Cehia a avertizat că producătorii auto cehi vor produce anul acesta cu 250.000 mai puţine maşini decât se previziona, din cauza lipsei cipurilor, astfel încât vânzările auto vor fi mai reduse cu 200 miliarde de coroane cehe (9,14 miliarde de dolari).

Sectorul auto este esenţial pentru economia cehă, având 180.000 de angajaţi şi reprezentând un sfert din PIB.

 

CITEȘTE ȘI:

Foxconn a prezentat trei prototipuri de vehicule electrice, inclusiv o berlină dezvoltată cu Pininfarina

Toyota îşi reduce în noiembrie producţia mondială, pe fondul deficitului de semiconductori

Parteneriatul Continental cu universitățile include și granturi de cercetare pentru mobilitate

 

 

Adaugati comentariu