Renault va dubla producţia modelului electric Zoe

Ca parte a planului de investiţii în valoare de peste un miliard de euro în vehiculele electrice şi în lansarea de noi modele, Renault se pregăteşte pentru dublarea producţiei modelului său electric, Zoe, la fabrica din Flins, de lângă Paris.
Renault ZOE

Noua versiune a Zoe va apărea în 2019 şi va reprezenta prima schimbare substanţială de la lansarea modelului în urmă cu şase ani.

La fabrica din Flins au fost produse anul trecut 30.000 de maşini Zoe, de la lansarea modelului fiind fabricate în total 100.000 de unităţi.

Oficialii Renault vor să majoreze producţia la 440 de modele într-o zi lucrătoare, de la aproximativ 220 în prezent.

În august, luna în care în mod tradiţional se efectuează revizia la fabrica de la Flins, se vor face acum pregătiri pentru majorarea producţiei, inclusiv modernizarea procesului fabricării de baterii.

În vederea majorării producţiei modelului Zoe la Flins, aproape întreaga producţie a modelului Clio, care se facrică şi la Flins, va fi mutată la alte fabrici: Bursa (Turcia) şi Novo Mesto (Slovenia).

În perioada 2015-2017, Zoe a fost cel mai bine vândut vehicul electric în Europa, dar anul acesta se confruntă cu concurenţa venită din partea modelului îmbunătăţit Nissan Leaf.

Planul „Drive The Future” lansat de Renault, menit să protejeze poziţia de lider în domeniul vehiculelor electrice a producătorului auto francez şi să facă faţă concurenţei din partea rivalilor, în cazul maşinilor fără şofer, prevede opt modele complet electrice până în 2022.

 

 

Adaugati comentariu