Sandhar Technologies va construi, la Prejmer, o fabrică de componente auto

În comuna Prejmer (jud. Brașov), compania Sandhar Technologies va construi o fabrică pentru producerea de piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto, anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea. Compania indiană va investi astfel 25 de mil. de euro și va crea 125 de locuri de muncă.
Sandhar Technologies

„Împreună cu colegul meu, Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar Ro. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto. (…) Ambiţia investitorilor spanioli este ca, după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa. Le-am mulţumit investitorilor spanioli pentru că au ales judeţul Braşov şi i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice iniţiativă menită să creeze locuri de muncă şi să valorifice potenţialul uman şi material de care dispunem la nivel judeţean”, a menționat Adrian Veştea.

Conform acestuia, investitorii spanioli şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de producţie, depozite şi birouri.

Investitorii şi-au propus să realizeze investiţia până la sfârşitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia, a menţionat preşedintele CJ Braşov.

„Cu certitudine, orice aport investiţional este binevenit în judeţul Braşov. De aceea, i-am asigurat pe oaspeţii spanioli că îi vom sprijini, uzând de pârghiile legale, astfel încât proiectul lor să se poată realiza în termenul propus, respectiv până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Veştea.

Producătorul indian de componente auto Sandhar Technologies a anunţat recent că intenţionează să construiască o fabrică în România unde să producă componente pentru ştergătoare şi centuri de siguranţă.

Sandhar Technologies deține subsidiare în India, Spania, Polonia şi Mexic.

 

CITEȘTE ȘI:

Renault pregătește producția a 5 modele hibride la fabricile din Spania

O nouă lovitură pentru industria auto. Unul dintre producătorii mondiali de semiconductori a oprit producția

 

Adaugati comentariu