Renault pregătește producția a 5 modele hibride la fabricile din Spania

Constructorul auto francez Renault va produce cinci noi modele de autovehicule hibrid în fabricile sale din Spania, ca parte a planului industrial Renaulution, care va genera venituri de 12 miliarde euro şi crearea a mii de locuri de muncă pe termen nelimitat, până în 2024, relatează agenţia EFE.
renault

„Aceasta va transforma Spania în polul nostru pentru autovehicule electrice şi hibrid”, a anunţat marţi CEO-ul Renault, Luca de Meo.

Acesta a subliniat că fabricile spaniole din Palencia şi Valladolid vor ajunge la randament maxim odată cu implementarea Planului Industrial 2021-2024 (Renaulution), care include, în plus, un proiect de economie circulară (reciclare de autovehicule uzate) în Sevilla.

În Palencia se vor produce trei noi modele de autovehicule din clasele C şi D SUV ale mărcii franceze, care vor fi fabricate eşalonat, în 2022, 2023 şi 2024.

În plus, fabrica de Caroserie şi Montaj de la Valladolid va produce modele din segmentele B SUV şi B+ SUV începând din 2024.

Totodată, este prevăzută o nouă familie de motoare pentru Fabrica de Motoare de la Valladolid, din 2023 şi două noi cutii de viteze pentru fabrica din Sevilla, din 2022 şi 2024.

La Valladolid, Renault intenţionează să-şi consolideze centrul cercetare-dezvoltare, acolo inginerii lucrând la partea de electricitate, conectivitate, baterii, hidrogen şi servicii de mobilitate.

„Acest plan va consolida Spania drept a doua casă a Renault”, a afirmat De Meo.

Obiectivul „Renaultution” este acela de a schimba total modelul de afaceri al companiei, pentru a-l axa pe rentabilitate şi nu pe volumul de vânzări, ca modalitate de a face faţă complicatei situaţii provocate de pandemia de Covid-19.

Renault deţine patru fabrici în Spania, care produc autovehicule şi componente mecanice, şi, care, conform companiei, reprezintă 1,5 % din Produsul Intern Brut naţional şi asigură 5% din exporturi.

Vânzările mondiale ale grupului s-au redus cu 21,3 % în 2020. Scăderea medie a fost de 25,8 % în Europa şi, în cazul Spaniei, de 28,7%, conform datelor companiei.

 

CITEȘTE ȘI:

O nouă lovitură pentru industria auto. Unul dintre producătorii mondiali de semiconductori a oprit producția

SEAT intenționează să construiască o fabrică de baterii în apropiere de Barcelona

Comisia Europeană: Producția de baterii pentru mașini electrice va genera milioane de locuri de muncă

 

 

Adaugati comentariu