O nouă lovitură pentru industria auto. Unul dintre producătorii mondiali de semiconductori a oprit producția

Din cauza unui incendiu puternic, unul dintre principalii producători mondiali de semiconductori, Renesas Electronics Corp., a oprit activitatea pe o serie de linii de producție din fabrica sa principală din Japonia, industria auto, care se confruntă deja cu lipsa microcipurilor, primind o nouă lovitură.
semiconductori

„Îmi cer profund scuze tuturor pentru neplăcerile și îngrijorările pe care le-am cauzat”, a declarat Hidetoshi Shibata, președintele Renesas Electronics.

Incendiul a izbucnit la fabrica Naka din Hitachinaka, în jurul orei 2:47 dimineața, pe 19 martie, potrivit companiei.

Angajații au notificat pompierii după ce au văzut fum alb ieșind din echipamente la primul etaj al uneia dintre cele două unități de producție ale fabricii. O anchetă la fața locului a concluzionat că un dispozitiv a fost sursa incendiului și că excesul de curent electric a fost cauza probabilă.

Hidetosh Shibata a precizat că va dura cel puțin o lună pentru a relua funcționarea liniilor de producție oprite.

„Vom găsi o modalitate de a relua producția în termen de o lună cu cel mai mare efort”, a spus președintele Renesas Electronics.

Compania a declarat că va achiziționa echipamente noi, astfel încât să poată funcționa.

Peste 60% din produsele afectate de încetarea producției sunt semiconductoare utilizate pentru automobilele, iar producătorii auto japonezi, Toyota, Nissan și Honda. au fost obligați, la rândul lor, să-și reducă producția.

Oficialii Renesas au transmis că vor solicita altor fabrici producătoare de semiconductori să compenseze propriile pierderi de producție, dar acest lucru este puțin probabil, deoarece mulți funcționează deja la capacitate maximă.

Renesas are o cotă de 20% din piața pentru microcipurile destinate automobilelor.

Fabrica Naka din Hitachinakaa (foto) fost avariată și în timpul Marelui Cutremur din Japonia de Est. Atunci a fost forțată să oprească liniile de producție timp de aproximativ trei luni, ceea ce a perturbat producția de automobile la nivel mondial.

 

 

CITEȘTE ȘI:

SEAT intenționează să construiască o fabrică de baterii în apropiere de Barcelona

Comisia Europeană: Producția de baterii pentru mașini electrice va genera milioane de locuri de muncă

ACAROM: În februarie 2021, au fost produse în România 39.348 de autoturisme

 

 

Adaugati comentariu