Schaeffler a prezentat la IAA Mobility modul în care poate fi concepută o mobilitate mai sustenabilă

Furnizorul auto și industrial Schaeffler a prezentat o serie de componente și sisteme inovatoare la IAA Mobility 2021 sub deviza „Pe calea către o mobilitate sustenabilă” (On Track to Sustainable Mobility”).
Schaeffler

Împreună cu inovațiile produselor, cum ar fi puntea motoare cu transmisie electrică 3-în-1, tehnologia de management termic și electronica de putere de 800 de volți, compania prezintă un șasiu modular pentru soluții complet noi de mobilitate urbană. De asemenea expoziția include și soluții de energie alternativă, cum ar fi hidrogenul, folosit atât pentru aplicațiile staționare, cât și pentru aplicațiile mobile.

“Aici, la Schaeffler, luăm în serios responsabilitatea socială și cea a mediului înconjurător. Sustenabilitatea este adânc integrată în ADN-ul nostru și reprezintă o parte importantă a Roadmap 2025. Folosind tehnologiile noastre inovatoare de propulsie, șasiuri și tehnologii de mobilitate alternative, dar și înțelegerea noastră a lanțului energetic, contribuim în mod semnificativ la atingerea obiectivelor climatice globale. Procedând astfel, activăm sustenabil privind mișcarea, fiind pionieri pentru evoluția modului de deplasare a lumii”, a declarat CEO-ul grupului, Klaus Rosenfeld.

Inovațiile Schaeffler în domeniul emobility

Schaeffler vede transformarea care are loc în prezent în industria auto ca fiind o oportunitate majoră.

“Tendințele privind conceptele de mobilitate electrică și alternativă, reprezintă un factor cheie al inovației pentru produsele și modele noastre de afaceri. Ne construim poziția de partener tehnologic preferat al clienților noștii, valorificând expertiza noastră în componente și sisteme pentru a dezvolta soluții inovatoare și personalizate pentru a modela această transformare”, a precizat Matthias Zink, CEO Automotive Technologies

Schaeffler este deja un jucător major în sectorul e-mobility, având nominalizări multiple ca fiind furnizor principal de soluții în propulsia electrică. Printre inovațiile Schaeffler expuse la IAA Mobility Show, se numără și un sistem de electronică de putere pentru 800 volți pentru aplicațiile punților de transmisie electrică pentru vehicule de performanță, cum ar fi mașinile sport și SUV-urile.

Noua sursă de alimentare Schaeffler de 800 de volți, aflată la bord, utilizează cea mai recentă tehnologie de semiconductori din carbură de siliciu, care are o eficiență de peste 99% și crește semnificativ autonomia generală a vehiculelor electrice. Schaeffler prezintă, de asemenea, puntea motoare cu transmisie electrică 3-în-1, care combină motorul electric, transmisia si electronica de putere într-un singur sistem.
De asemenea, prezentarea include și sistemul integrat de management termic Schaeffler, care îmbunătățește în continuare randamentul și oferă creșteri semnificative ale autonomiei EV-ului (vehiculului electric).

“Rolling Chassis” și tehnologia hidrogenului

Schaeffler prezintă și noul său șasiu, o soluție modulară la provocările mobilității urbane. Platforma versatilă, scalabilă pentru soluții noi de mobilitate fără șofer, demonstrează gama largă de tehnologii de mobilitate Schaeffler și oferă o arhitectură flexibilă care acceptă diverse opțiuni de sisteme de direcție electrică, dar și a trenurilor de propulsie. Cei care vor vizita standul Schaeffler vor putea vedea, de asemenea, Free Drive, o transmisie electrică „bike-by-wire” pentru biciclete electrice care renunță la conexiunea mecanică obișnuită dintre pedale și roți (fără lanț) permițând o senzație nouă și liberă de pedalare.

Ca furnizor auto și industrial, Schaeffler consideră că tehnologia hidrogenului este crucială pentru realizarea unui viitor neutru în materie de emisii de carbon. Acest lucru va presupune valorificarea sinergiilor din întregul lanț energetic al hidrogenului, de la generarea de energie electrică regenerabilă, la utilizarea energiei electrice pentru generarea hidrogenului verde prin electroliză, până la utilizarea hidrogenului verde ca sursă de energie.

Expoziția Schaeffler la IAA Mobility Show a inclus un pachet cu celule de combustibil cuprinzând stive de plăci metalice bipolare realizate utilizând procedee de fabricare de înaltă precizie Schaeffler și procese de acoperire cu un strat ultra-subțire.

 

CITEȘTE ȘI:

Renault vrea amânarea cu 5 ani a interzicerii vehiculelor hibride, începând din 2040

Bosch a inaugurat a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj

 

Adaugati comentariu