Tesla, cea mai valoroasă companie auto americană

Tesla a devansat General Motors şi a redevenit cea mai valoroasă companie auto americană în funcţie de capitalizarea bursieră, relatează Reuters.
tesla

Preţul acţiunilor Tesla a atins 298 de dolari pe unitate, conferind producătorului de automobile electrice o capitalizare de 53 de miliarde de dolari, peste capitalizarea de 51 de miliarde de dolari a General Motors. Tesla a mai fost cea mai valoroasă companie auto din SUA în funcţie de capitalizare, dar acţiunile General Motors au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Tesla a anunţat că a obţinut profit în trimestrul al treilea, datorită eficienţei operaţionale şi a reducerii costurilor de producţie şi materiale. Compania lui Elon Musk a livrat 97.000 de vehicule în trimestrul al treilea, cu numai 2% mai multe faţă de trimestrul anterior.

În pofida creşterii puternice din ultimul timp, acţiunile companiei au înregistrat în acest an o scădere de 10%.

Cel puţin opt case de brokeraj au majorat preţurile ţintă ale acţiunilor, în timp ce ratingul mediu al companiei pe Wall Street este în continuare „păstrează”, doar 11 din 34 de analişti recomandând achiziţia de acţiuni.

La mijlocul lunii octombri, compania a obţinut certificatul necesar pentru a începe producţia în China. Tesla a semnat în 2018 un acord cu autorităţile chineze pentru construcţia unei fabrici la Shanghai, numită „Gigafactory”, fiind şi prima unitate a producătorului situată în afara SUA. În faza iniţială,  vor fi produse maşinile sale Model 3 şi Model Y la Shanghai, capacitatea anuală urmând să ajungă la 250.000 de vehicule.

Cu toate acestea, analiştii avertizează nu se ştie cu exactitate dacă Tesla va reuşi să-şi îndeplinească ţintele de producţie din China, ţinând cont de incertitudinile privind comenzile, forţa de muncă şi furnizorii auto.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum se întăresc legăturile dintre politicienii germani şi industria auto

Bosch, unul dintre cei mai doriţi angajatori din România

Draxlmaier investeşte în dotarea atelierelor-şcoală din Hunedoara

 

Adaugati comentariu