Toyota rămâne, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare producător auto

Constructorul auto japonez Toyota a anunţat că vânzările sale de vehicule au crescut în 2021 cu 10,1%, la 10,5 milioane de unități, fiind astfel pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător auto mondial.
toyota

Toyota şi societăţile afiliate Daihatsu Motors şi Hino Motors au vândut 10,5 milioane de vehicule în 2021, faţă de cele 8,9 milioane de unităţi livrate de rivalul său, Volkswagen AG, potrivit Reuters. Grupul german a înregistrat anul trecut o scădere a vânzărilor de 5%, acestea fiind cele mai slabe rezultate privind vânzările din ultimii 10 ani.

Companiile auto din întreaga lume au fost forţaţi să-şi reducă producţia din cauza deficitului global de semiconductori, ceea ce a sporit concurenţa pentru componentele cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de consum.

Totuşi, Toyota a depăşit problemele mai bine decât rivalele sale, deoarece Japonia şi alte părţi din Asia au fost mai puţin afectate decât Europa. De asemenea, compania niponă a avut vânzările solide pe cele mai mari pieţe auto din lume, China şi statele Unite.

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Bosch își extinde proiectele de eficiență energetică și producția de energie verde la Blaj

Întrebări și răspunsuri care vă vor ajuta să alegeți o asigurare RCA potrivită pentru bugetul dumneavoastră

 

 

Adaugati comentariu