Ultimele tendinţe din domeniul automotive la „Bosch Future Mobility Day“

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, organizează în data de 19 mai a doua ediţie a evenimentului „Bosch Future Mobility Day” (BFMD) la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.
bosch

Iubitorii de tehnologie, studenţii sau profesioniştii IT, familiile cu copii, precum şi toţi cei care vor să experimenteze ultimele tendinţe din domeniul automotive, sunt aşteptaţi la sediului centrului din strada Someşului 14, în intervalul orar 10:00-17:00.

Scopul evenimentului este de a-i implica pe studenţii pasionaţi de tehnologie într-o competiţie dedicată vehiculelor autonome şi de a prezenta evoluţii tehnologice de ultimă generaţie, într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg.

BFMD este organizat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch din Cluj.

„Având în vedere gradul mare de complexitate al concursului, participanţii dezvoltă competenţe necesare unei viitoare cariere în domeniul auto, în special pentru conducerea autonomă. Vrem ca pe viitor acest concurs să fie privit de studenţi ca un prim pas pentru o carieră în dezvoltarea de tehnologii care definesc viitorul mobilităţii”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

În competiţia dedicată studenţilor s-au înscris 22 de echipe de la universităţi tehnice din România şi Moldova. Acestea lucrează de aproximativ cinci luni, împreună cu experţii Bosch, la dezvoltarea de algoritmi de conducere autonomă pentru maşini la scara 1:10.

În 19 mai, maşinuţele vor fi puse în funcţiune pe trasee construite, astfel încât să simuleze condiţii de trafic urban.

Discuţii inspiraţionale la Bosch Future Mobility Talks

În afara concursului propriu-zis, pe parcursul BFMD se desfăşoară conferinţa interactivă Bosch Future Mobility Talks, expoziţii şi demonstraţii tehnice, precum şi diferite activităţi pentru copii.

Tema centrală a conferinţei Bosch Future Mobility Talks este depăşirea marilor provocări. Experţi din Grupul Bosch şi din alte companii internaţionale vor împărtăşi din descoperirile, experienţele şi provocările recente în domeniile conducerii automatizate şi conectivităţii, dar şi pe acelea în materie de leadership.

Astfel, participanţii la conferinţă vor avea ocazia să-i asculte pe Dr. Juergen Meier, Global Chief Architect la Bosch Connected Mobility Solutions şi vicepreşedinte Robert Bosch GmbH; Gunnar Porada, fondator şi CEO al companiei de securitate cibernetică InnoSec GmbH, Hon; Prof. dr. Konrad Kaschek, manager general al fabricii Bosch din Cluj între 2013-2019; Dr. Ute Hillmer, manager de inovare, consultant la nenumărate startup-uri; Peter Leeson, consultant senior şi coach şi Cătălin Golban, lider al grupului de viziune artificială pentru conducerea autonomă la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Conferinţa va avea loc începând cu ora 11:00, în Sala de conferinţe din clădirea iQuest.

Pentru a participa la conferinţă, este necesar ca publicul să se înscrie în prealabil, achitând o taxă de participare, pe website-ul dedicat evenimentului, www.boschfuturemobility.com/the-talks/. Taxa de participare la conferinţă va fi donată integral Asociaţiei Mişcare de Tabără Yuppi, care oferă tabere gratuite de terapie prin experienţă copiilor şi adolescenţilor cu boli oncologice, diabet şi alte boli autoimune.

O zi plină de tehnologie

Varietatea de activităţi pregătite pentru participanţi în cadrul Bosch Future Mobility Day include: demonstraţii cu maşini care parchează singure sau care frânează automat la detecţia bicicletelor, testarea simulatorului de accidente Titi Aur, testarea bicicletelor şi scuterelor cu propulsie electrică Bosch, la care se adaugă multe alte tehnologii şi demonstraţii inedite. Multe dintre aceste tehnologii sunt aduse pentru prima oară în România, precum sistemul de proiecţie interactivă pentru bucătării Bosch PAI, care a fost prezentat pentru prima dată anul acesta la Consumer Electric Show în Las Vegas.

Pe lângă zona dedicată competiţiei studenţilor şi cea a standurilor care prezintă proiectele Bosch din Cluj şi Timişoara, va exista o zonă dedicată copiilor, unde aceştia vor putea testa maşini cu pedale şi vor putea participa la activităţile şi atelierele de creaţie organizate de eematico, Yuppi Camp şi Beard Brothers.

„Îi invităm pe toţi cei interesaţi de tehnologie şi de experienţe inedite să participe la cel mai important eveniment al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu prietenii şi familiile. Sperăm să ne bucurăm împreună de această zi specială.”, a spus Ionuţ Muntean, manager de proiect pentru Bosch Future Mobility Day şi manager de inovare şi relaţii cu universităţile la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Cercetare şi inovare în Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din reţeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică.

Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

 

CITEŞTE ŞI:

Studenţi pasionaţi de conducerea autonomă. Competiţia Electro-Mobility

Poluare în trafic aproape de zero? Iată proiectul Bosch

Uzina Dacia a produs peste 125.000 de vehicule în primele 4 luni

 

Adaugati comentariu