Volvo va utiliza baterii pentru maşini electrice de la CATL şi LG Chem

Constructorul auto Volvo Cars a semnat acorduri în valoare de câteva miliarde de dolari cu grupul chinez CATL şi cel sud-coreean LG Chem, care vor furniza baterii litiu-ion destinate noilor sale vehicule, relatează Reuters.
volvo

CATL este cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din China, în timp ce grupul sud-coreean LG Chem, furnizează deja unor producători auto germani baterii destinate automobilelor electrice.

„Viitorul Volvo Cars este electric şi suntem ferm decişi să nu mai folosim motoarele cu combustie internă (ICE)”, a afirmat directorul general al companiei Hakan Samuelsson.

În 2017, constructorul auto suedez a anunţat că va retrage treptat motoarele cu combustie internă şi va extinde fabricarea motoarelor electrice pentru vehiculele sale.

Grupul vrea să vândă un milion de vehicule electrice până în 2025 şi va lansa cinci modele electrice în perioada 2019 – 2021 şi o serie de modele hibride cu tehnologie electrică şi combustie internă.

Volvo construieşte prima sa fabrică pentru asamblarea bateriilor la uzina sa din Ghent, Belgia. Aici va fi produs primul model exclusiv electric al Volvo, SUV-ul XC40. În prezent, la fabrica din Ghent se produc variantele hibride ale XC40.

Compania a fost preluată, în 2010, de grupul chinez Zhejiang Geely, de la constructorul auto american Ford.

Volvo Cars investeşte aproximativ 5% din veniturile sale anuale, adică peste un miliard de dolari pe an, în dezvoltarea maşinilor fără şofer şi a vehiculelor electrice.

 

CITEŞTE ŞI:

Ultimele tendinţe din domeniul automotive la „Bosch Future Mobility Day“

Studenţi pasionaţi de conducerea autonomă. Competiţia Electro-Mobility

Poluare în trafic aproape de zero? Iată proiectul Bosch

 

 

Adaugati comentariu