Extinderea fabricii Martur din Oarja, o investiţie cofinanţată prin ajutor de stat

Ministrul Ştefan Radu Oprea a inaugurat lucrările de extindere a fabricii Martur Automotive Seating and Interiors din judeţul Argeş, investiţie fiind cofinanţată prin ajutor de stat.
martur

Compania turcă îşi suplimentează, prin unitatea de la Oarja, capacitatea actuală de producţie în vederea fabricării de componente auto şi scaune auto asamblate, intenţia fiind să ajungă la o pondere de 80% exporturi din totalul producţiei.

„Acest proiect este un exemplu foarte bun pentru strategia Guvernului de a atrage investiţii străine şi de a susţine proiectele industriale cu valoare adăugată mare, prin intermediul ajutoarelor de stat. Le-am transmis investitorilor turci să integreze cât mai multe IMM-uri din România în lanţul valoric, pentru că astfel putem genera o creştere economică sustenabilă, de care vor beneficia inclusiv investitorii străini”, a afirmat ministrul Ştefan Radu Oprea.

Ca urmare a implementării proiectului, vor fi create 481 de locuri de muncă, având normă întreagă, atât posturi direct atribuite activităţii de producţie, cât şi posturi indirecte.

Valoarea investiţiei este de 82.851.458 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 41.277.223 lei, prin schema de ajutor de stat privind acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investiţiilor majore.

Martur Automotive Seating and Interiors îşi propune realizarea unei investiţii iniţiale în active de înaltă tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, în speţă scaune auto asamblate şi componente scaune auto. Prin intermediul proiectului, este vizată extinderea producţiei către scaune din faţă şi din spate pentru Logan şi Sandero, dar şi extinderea producţiei de structuri pentru scaune tot pentru Logan şi Sandero.

Noua capacitate de producţie va fi operaţională până la sfârşitul anului.

Martur Automotive Seating and Interiors, parte a grupului de firme Üstünberk, a fost înfiinţată în decembrie 2012. În decurs de 6 ani de la înfiinţare, cifra de afaceri a ajuns la valoarea de 273.922.426 lei (2017), profitul fiind de 5.600.867 lei (2017), iar numărul de angajaţi la 132.

Compania-mamă, Martur, înfiinţată în 1985, este unul dintre furnizorii de top ai scaunelor pentru maşini, la nivel mondial.

Martur are 12 fabrici în Turcia, România, Rusia, Algeria, Maroc, Polonia, Ucraina, cu un total de 3.916 angajaţi şi o suprafaţă de producţie de 126.251 mp.

Grupul de companii Üstünberk are în prezent un număr de 5.585 angajaţi, 22 de fabrici de producţie şi o arie de producţie de 219.000 mp.

 

CITEŞTE ŞI:

Volvo va utiliza baterii pentru maşini electrice de la CATL şi LG Chem

Ultimele tendinţe din domeniul automotive la „Bosch Future Mobility Day“

Studenţi pasionaţi de conducerea autonomă. Competiţia Electro-Mobility

Adaugati comentariu