IBM AI şi Hybrid Cloud provoacă transformări digitale în industria auto

IBM colaborează cu Volkswagen (Germania), Moovster (Germania) şi Vinturas (Olanda), pentru o înţelegere mai profundă a business-ului pe întreg lanţul valoric, redefinind viitorul industriei auto, prin AI şi Cloud Hibrid.
transport


„Relaţia noastră cu vehiculele şi modul în care experimentăm mobilitatea s-ar putea schimba drastic în următorii zece ani.”, a declarat Dirk Wollschlaeger, director general Global Automotive, Aerospace & Defense Industries, IBM. „AI şi Cloud-ul Hibrid sunt percepute ca fiind factori-cheie pentru evoluţia modelelor de business si a relaţiilor cu şoferii, ce implică servicii digitale personalizate integrate în interiorul vehiculului şi în jurul acestuia.”

Un sondaj efectuat de IBM în septembrie 2017, în rândul directorilor din industria auto din întreaga lume, a arătat că 73% dintre cei chestionaţi consideră că va trebui ca viitoarele servicii de mobilitate să fie create împreună cu consumatorii, deoarece tehnologiile digitale redefinesc relaţia pe care o avem cu vehiculele noastre.

IBM lucrează la introducerea soluţiilor de Cloud Hibrid şi AI – inclusiv IoT şi Blockchain – în industria auto, care să stimuleze reinventarea digitală a acestora.

Colaborările în curs de dezvoltare

Volkswagen Sachsen GmbH din Zwickau, Germania, susţine îndeplinirea angajamentului Grupului Volkswagen de a vinde anual mai mult de un milion de vehicule electrice până în 2025. VW Sachsen colaborează cu IBM pentru implementarea SAP S/4HANA™, care serveşte ca pilot pentru eficientizarea activităţii financiare la nivel global pentru brandul Volkswagen Passenger Cars.

Moovster, startup-ul de mobilitate şi inteligenţă artificială cu sediul în München, a dezvoltat o nouă platformă Mobility-as-a-Service pentru angajatori, angajaţi, cetăţeni şi oraşe inteligente care doresc să contribuie la dezvoltarea mobilităţii în oraşele mari. Moovster face mobilitatea de zi cu zi mai flexibilă, economiseşte banii utilizatorilor şi recompensează susţinerea unei mobilităţi durabile şi sănătoase. Soluţia Moovster pentru oraşele din ce în ce mai aglomerate este motivarea utilizatorilor de a alege opţiuni alternative de transport cum ar fi bicicleta personală, scuterul electric, ofertele de sharing sau transportul public. Soluţia rulează în Cloud-ul IBM.

Vinturas, o companie de logistică auto din Olanda, utilizează tehnologiile IBM Blockchain pentru a ajuta la îmbunătăţirea experienţei achiziţionării unei maşini noi sau second-hand. Utilizând blockchain pentru înlocuirea sistemelor anterioare pe suport hârtie, platforma Vinturas va crea o mai mare transparenţă şi eficienţă în circulaţia vehiculelor între producători, dealeri şi companii de leasing, ajutând la sporirea încrederii cumpărătorilor şi reducând TVA-ul, kilometrajul şi frauda privind taxele la import, care costă miliarde de dolari în Europa în fiecare an.

Alte exemple recente despre modul în care industria utilizează tehnologiile IBM Cloud şi AI pentru a-şi schimba metodele de lucru includ:

Elaphe Propulsion Technologies din Slovenia a selectat IBM Cloud pentru a accesa tehnologiile IBM Internet of Things (IoT) şi pentru a contribui la îmbunătăţirea siguranţei vehiculelor electrice şi hibride autonome şi conectate, de generaţie viitoare. Cu IBM Cloud, Elaphe poate analiza informaţii în timp real despre condiţiile de condus şi performanţa vehiculului, pentru a genera informaţii valoroase care să ajute la dezvoltarea şi operarea vehiculelor, care utilizează sistemele de propulsie de tip in-wheel ale companiei.

Audi UK a ales BBH şi IBM iX pentru a dezvolta o nouă experienţă de brand digitală, reînnoind toate punctele de contact digitale pe diferite canale Audi. IBM iX şi BBH lucrează împreună îmbinând strategia, creativitatea şi tehnologia, pentru a sprijini reinventarea digitală a Audi UK.

 

CITEŞTE ŞI:

Extinderea fabricii Martur din Oarja, o investiţie cofinanţată prin ajutor de stat

Volvo va utiliza baterii pentru maşini electrice de la CATL şi LG Chem

Ultimele tendinţe din domeniul automotive la „Bosch Future Mobility Day“

 

 

 

Adaugati comentariu