Divizia Powertrain din Continental a devenit Vitesco Technologies

Introducerea acestui nou nume este planificată pentru a doua jumătate a anului 2019. Transformarea diviziei într-o entitate juridică a avut loc la începutul anului 2019.
Compania are peste 50 de locaţii de producţie şi inginerie pe toate pieţele regionale şi are peste 42.000 de angajaţi în întreaga lume. Sediul central al companiei va fi în Regensburg.
Stabilirea activităţilor Powertrain ca grup independent face parte dintr-o realiniere organizaţională de anvergură întreprinsă de Continental ca răspuns la schimbările profunde din industria automobilelor.
În viitor, Grupul Continental va fi împărţit în cele trei „sectoare de grup”: Rubber Technologies, Automotive Technologies şi Powertrain Technologies.
Reorganizarea are impact şi asupra unităţilor din România, unde divizia Powertrain îşi desfăşoară activitatea în Timişoara, Sibiu, Iaşi (cele 3 locaţii sunt centre de inginerie) şi Braşov (locaţie de producţie). Toate cele trei unităţi comerciale prezente în România însumau peste 3.000 angajaţi la finalul anului 2018.
Cristian Mihaly a preluat mandatul pentru Powertrain România, după ce în ultimii 18 ani a ocupat diferite poziţii în Continental. România este o ţară importantă pe harta Powertrain, cu impact în electrificare, prin introducerea de noi technologii în inginerie şi producţie.
Pregătiri pentru listarea la bursă
Condusă de Andreas Wolf, echipa de management a noii companii se pregăteşte pentru IPO-ul (listarea acţiunilor la bursă) parţial planificat pentru a doua jumătate a anului. Compania va fi gata să finalizeze acest pas, odată ce vor fi luate toate măsurile tehnice şi de reglementare, lucru aşteptat începând cu 2020, în funcţie de situaţia pieţei.
„Transformarea Powertrain într-un grup independent de entităţi juridice, a fost finalizată în timp record. N-am fi putut face asta fără sprijinul angajaţilor noştri. Faptul că peste 99% dintre aceştia s-au mutat în noua companie demonstrează încrederea lor în calea pe care am ales să o urmăm”, a spus Andreas Wolf. „Decizia de a deveni o afacere independentă şi pregătirile pentru un IPO parţial arată clar că suntem dispuşi şi capabili să ne schimbăm. Aceste calităţi ne vor oferi un avantaj competitiv“, a adăugat acesta. Mutarea pentru a transforma divizia Powertrain într-o companie independentă a fost determinată de schimbările rapide care se aşteaptă să apară pe piaţa motoarelor electrice în următorii câţiva ani – evoluţia pieţei va fi determinată de obiectivele guvernamentale privind limitele de emisie.
Potrivit lui Wolf, „ritmul reglementării variază de la o regiune la alta. Acest lucru necesită o mare flexibilitate din partea industriei. Ca o companie independentă, avem mai multă libertate ca afacere pentru a reacţiona rapid şi individual la cerinţe diferite”. Această flexibilitate este menţionată şi în noul nume.
Vitesco vine de la vita, latină pentru „viaţă”, bazându-se pe imaginea de energie, viteză şi agilitate. A doua parte a numelui – „Technologies” – evidenţiază ambiţia companiei de a fi un furnizor de tehnologii, sisteme şi servicii inovatoare.
Vitesco Technologies, lider în tehnologia de electrificare a sistemului de propulsie
Domeniile de activitate ale companiei Vitesco Technologies vor fi dezvoltate continuu şi sistematic pentru a răspunde cerinţelor viitoare ale pieţei şi ale societăţii, în special în ceea ce priveşte obiectivele de emisii locale şi globale. În afară de afacerea cu motoare convenţionale cu combustie, activităţile companiei vor include şi toate activităţile care implică sisteme de acţionare hibride şi electrice, precum şi toate activităţile legate de baterie.
Compania este un lider tehnologic în domeniul electrificării sistemului de propulsie. Este unul dintre puţinii furnizori de sisteme care oferă o electrificare completă a sistemului de propulsie: de la sistemul de 48 de volţi şi soluţiile hibride integrate pentru sistemele de transmisie şi punţi, transmisii complet electrice, combinate cu sisteme electronice de putere şi de încărcare foarte eficiente şi un sistem de gestionare a bateriilor optimizat prin gestionarea inteligentă a energiei şi a temperaturii.
Componentele Powertrain sunt partea esenţială a sistemului de propulsie electrică din modelul Jaguar I-PACE, care a fost votată drept „Maşina anului 2019 în Europa”. Importanţa companiei pe piaţa motoarelor electrice este subliniată în continuare de comenzile deja plasate. Acestea însumează aproximativ 11 miliarde de euro în 2018, din care 2 miliarde de euro au fost atribuite segmentului de mobilitate electrică.
„Începem dintr-o poziţie bună şi suntem încrezători că reorganizarea ne va permite să construim pe viitor”, a spus Wolf. „Ne propunem să menţinem un protofoliu excelent de produse pentru o gamă largă de tehnologii de acţionare. În timp ce accentul va fi pus pe electrificare, intenţia noastră este de a acoperi totul, de la motoare electrificate cu combustie internă, la acţionări electrice bazate complet pe baterii, precum şi combustibili sintetici”.
Motivul pentru care se oferă o astfel de gamă largă de sisteme este de a satisface diversitatea pieţelor, a ritmului difertit cu care acestea se dezvoltă şi preferinţa conducătorilor auto din întreaga lume.
„Divizia Powertrain facilitează construcţia de unităţi de propulsie convenţionale, extrem de ecologice. Pentru ambele tipuri de autovehicule, pe benzină şi diesel, tehnologiile noastre produc valori ale emisiilor cu mult sub limitele standard”, a explicat Wolf. „Pe termen mediu, suportul nostru pentru soluţii hibride şi complet electrice va contribui la optimizarea pieţei auto în perspectiva necesităţii pe termen lung a mobilităţii fără emisii de dioxid de carbon. Noi dezvoltăm deja sisteme electrice de generaţie următoare pe bază de hidrogen şi noi combustibili sintetici pentru motoarele cu combustie”.
Vitesco Technologies şi-a stabilit un obiectiv ecologic clar: „prin electrificarea şi optimizarea motoarelor cu ardere internă vrem să ajutăm la reducerea cu 50% a emisiilor de CO2 până în 2030”, a spus Wolf.
Andreas Wolf, în vârstă de 58 de ani, a preluat divizia Powertrain în octombrie 2018. El a fost numit Chief Operating Officer şi Chief Executive Officer (CEO) al noii companii la 1 ianuarie 2019. Wolf a condus din 2007 unitatea comercială Body & Security, din cadrul diviziei Interior a companiei Continental. Sub conducerea sa, aceasta şi-a triplat vânzările, a depăşit pragul de rentabilitate şi a atins marje de profit atractive. Ceilalţi doi membri ai conducerii Powertrain ocupau roluri de conducere în Continental de mai mulţi ani.
Chief Financial Officer (CFO), Werner Volz, a condus din 2008 Departamentului de Finanţe şi Control în divizia Chassis & Safety şi a jucat un rol major în restructurarea diviziei în timpul crizei financiare din 2008/2009.
Ingo Holstein a fost numit în 2010 şef al departamentului de Resurse Umane din divizia Tires. Are o vastă experienţă în domeniul resurselor umane, în ghidarea şi dezvoltarea echipelor de management.
CITEŞTE ŞI:
IBM AI şi Hybrid Cloud provoacă transformări digitale în industria auto
Extinderea fabricii Martur din Oarja, o investiţie cofinanţată prin ajutor de stat
Volvo va utiliza baterii pentru maşini electrice de la CATL şi LG Chem