Salonul Auto de la Paris. Noul motor pentru Dacia Duster

La Salonul Auto de la Paris, Dacia a prezentat un nou motor, 1.3 TCe 130 CP FAP şi 150 CP FAP, disponibil pe modelul Duster.

Propulsorul dispune de un bloc motor din aluminiu, care beneficiază de noua tehnologie pentru tratamentul de suprafaţă al interiorului cilindrilor, intitulată « Bore Spray Coating ». Aceasta permite un control mai eficient al temperaturii, având ca rezultat o creştere a performanţelor şi un confort sporit în utilizare.

Pentru a reduce emisiile de particule, noile motoare pe benzină cu injecţie directă integrează de acum un filtru de particule (FAP).

Această nouă generaţie de motoare pe benzină asigură un plus de confort în exploatare. Propulsorul este disponibil în două variante de putere:

  • 130 CP (96 kW) la 5000 rpm, şi un cuplu maxim de 240 Nm la 1500 t/min, cu 5 CP mai mult faţă de generaţia precedentă.
  • 150 CP (110kW) la 5250 rpm şi un cuplu maxim de 250 Nm la 1600t/min, cu 25 CP mai mult faţă de generaţia precedentă.

După reînnoirea gamei de motorizări Diesel cu propulsoarele Blue dCi pe versiunile 4×2 şi 4×4, Dacia lansează noile motoare pe benzină, care vor fi disponibile pentru început pe modelul Duster 4×2, iar de la jumătatea anului 2019 şi pe versiunile 4×4.

Potrivir reprezentanţilor constructorului auto, deschiderea comenzilor pentru varianta 4×2 echipată cu acest motor va avea loc în săptămânile următoare, în funcţie de piaţă.

 

Adaugati comentariu