Schaeffler şi Universitatea Transilvania, parteneri într-un program de masterat

Un nou program de masterat, “Practical Integrated Methods for Propulsion System Engineering”, a fost dezvoltat de Schaeffler, companie premiată în domeniul sistemelor de propulsie, alături de Universitatea Transilvania.

Programul de master, cu predare în limba engleză, se adresează absolvenţilor de facultăţi tehnice şi îşi propune să reunească două domenii de competenţă: procese tehnologice pentru componente de motor şi proiectarea componentelor de motor, cu scopul formării viitorilor ingineri. Pentru prima oară, absolvenţii de studii superioare se pot înscrie în acest program, în perioada 9 -14 iulie.

Programul de master se va desfăşura începând cu octombrie 2018. 20 de candidaţi vor putea studia pe locuri fără taxă (10 locuri bugetate + 10 locuri oferite de Schaeffler), selecţia acestora urmând să fie făcută pe baza unui interviu (20%) şi a mediei de la examenul licenţă (80%) în perioada 15-17 iulie.

Acest program de master va oferi studenţilor posibilitatea dezvoltării de competenţe în domeniul automotive, utilizând resurse de actualitate şi beneficiind de transferul de cunoştinţe din partea specialiştilor Schaeffler din România şi Germania (prin implicarea directă în prelegeri, activităţi practice şi de laborator).

Principalele competenţe sunt legate de: însuşirea de către studenţi, în mod aprofundat, a metodelor, tehnicilor şi tehnologiilor actuale şi de viitor legate de proiectarea şi producerea sistemelor de propulsie, a motoarelor cu ardere internă în particular şi de familiarizare a studenţilor cu tendinţele, actuale şi de viitor, legate de proiectarea şi producerea sistemelor de propulsie.

Studenţii vor beneficia de un mediu modern de desfăşurare a activităţii, oportunitate oferită prin intermediul investiţiei făcute de compania Schaeffler într-o sală renovată, utilată şi dotată cu materiale didactice – componente de motor special aduse din Germania, astfel încât să poată fi studiat modul de funcţionare al ansamblelor.

Printre disciplinele studiate vor fi şi Economie pentru ingineri, Vibraţii şi zgomote în procesele de fabricaţie, Combustibili reformulaţi şi biocombustibili, Shopfloor management, Sisteme ERP (SAP), Proiectare pentru fabricaţie, Proiectarea avansată a motoarelor, Analiza tehnică în ingineria mecanică, Tehnologii avansate de fabricaţie, Product development process, Simulare MEF etc.

Program de master oferă oportunităţi către viitoare colaborări în cadrul companiei Schaeffler şi posibilitatea angajării pe parcursul sau la finalizarea studiilor.

„Acest program de studii înseamnă pentru noi că avem posibilitatea să descoperim tineri talentaţi care vor contribui la creşterea noastră continuă aici în România. Aşa cum am spus şi mai devreme, compania noastră s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 15 ani aici în Braşov, astfel că de la 100 de angajaţi câţi aveam atunci, astăzi sunt peste 4000 de oameni şi credem că trebuie să creştem mai departe. Aşa că avem nevoie de talente şi mai multe nu doar pentru producţie, ci şi pentru inginerie“, a spus Klaus Cierocki, manager Sisteme Motor Schaeffler Germania.

Acest nou program se datorează şi succesului celor două programe de master realizate de Schaeffler România în colaborare cu Universitatea Transilvania în 2013 şi 2015, acestea urmărind să apropie cât mai mult programele de studie de domeniul de aplicabilitate din industrie de la ora actuală.

 

 

Adaugati comentariu