Valoarea semiconductorilor per vehicul va creşte de la 712 $ în 2022, la 931 $ în 2025

Veniturile din vânzările de semiconductori vor înregistra o creştere de doar 7,4%, în acest an, sub avansul din 2021, de 26,3%, estimează specialiştii Gartner.
semiconductori

Potrivit sursei citate, această valoare este o revizuire în scădere faţă de cea prognozată în raportul publicat trimestrul precedent, care prevedea o creştere de 13,6%, în 2022.

„Deşi deficitul de cipuri scade, piaţa globală a semiconductorilor intră într-o perioadă de vulnerabilitate, care va persista până în 2023, când se preconizează că veniturile din semiconductori vor scădea cu 2,5%. Am observat, deja, o vulnerabilitate a evoluţiei pe piaţa de semiconductori destinaţi produselor finite, în special pe cele expuse consumatorului final. Creşterea inflaţiei, a impozitelor şi a ratelor dobânzilor, împreună cu costurile mai mari ale energiei şi combustibilului, pun presiune pe venitul consumatorilor. Acest lucru afectează cheltuielile pentru produse electronice, cum ar fi PC-uri şi smartphone-uri”, susţine Richard Gordon, Practice VP la Gartner.

În general, veniturile globale din semiconductori pentru 2022 au fost ajustate, comparativ cu prognoza din trimestrul precedent, cu 36,7 miliarde de dolari, la 639,2 miliarde de dolari, „deoarece se aşteaptă o înrăutăţire a condiţiilor economice pe parcursul anului”.

Segmentul de electronice auto va continua să înregistreze o creştere de două cifre în următorii trei ani, ca urmare a majorării numărului de semiconductori pentru fiecare vehicul şi tranziţiei la vehiculele electrice şi autonome.

„Valoarea semiconductorilor per vehicul va creşte de la 712 de dolari în 2022, la 931 de dolari în 2025”, consideră Gordon.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a aprobat programul pentru finanțarea producției de semiconductori

Achiziția uzinei Ford de la Craiova de către Ford Otosan va aduce noi proiecte şi investiţii de 490 mil. euro

 

 

Adaugati comentariu