Volkswagen construiește, în Europa, șase fabrici de baterii pentru vehiculele electrice

Volkswagen, care vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice, va construi șase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu, investiția fiind evaluată la peste 20 de miliarde de euro.
baterii

Împreună, cele şase uzine de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030. De asemenea, două facilităţi pentru a produce celule de baterii vor fi construite în America de Nord.

Subsidiara The PowerCo va gestiona producţia globală şi cercetările, de la obţinerea materiilor prime la reciclare, şi proiecte care includ sisteme de stocare a energiei, a anunţat VW la ceremonia care a marcat debutul construcţiei primei sale fabrici de celule de baterii din Europa, în oraşul german Salzgitter. Subsidiara The PowerCo ar urma să genereze vânzări anuale de peste 20 miliarde de euro până în 2030.

La ceremonie, Volkswagen a prezentat celula standardizată pe care o anunţase în 2021 şi care va fi folosită pentru aproape 80% din modelele grupului german.

La unitatea din Salzgitter ar urma să fie produse anual baterii pentru o jumătate de milion de vehicule electrice. Celelalte fabrici planificate de VW în Europa vor avea ţinte similare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a aprobat programul pentru finanțarea producției de semiconductori

Achiziția uzinei Ford de la Craiova de către Ford Otosan va aduce noi proiecte şi investiţii de 490 mil. euro

 

 

 

Adaugati comentariu