VW investeşte 630 mil. dolari pentru extinderea producţiei în Rusia

Volkswagen intenţionează să investească 40 miliarde de ruble (aproximativ 630 milioane dolari) pentru a-şi dezvolta producţia în Rusia, în condiţiile contractului special de investiţii pe care producătorul auto german îl va semna cu guvernul rus.

VW intenţionează să-şi extindă gama de producţie în sectorul vehiculelor finite şi să majoreze semnificativ producţia de motoare în următorii cinci ani, a declarat Marcus Osegowitsch, director general al Volkswagen Group Rus.

Constructorul auto încearcă să dubleze producţia motorului de 1.6 Tsi la uzina din Kaluga – de la 150.000 de unităţi la aproape 300.000. În plus, VW poate începe producţia de motoare de 1.4 Tsi în Rusia.

Având în vedere politica tarifară actuală şi creşterea taxelor de utilizare, nu mai este posibilă continuarea importului de vehicule finite cu preţ scăzut în Rusia, aşa că VW încearcă să îşi localizeze producţia, a spus Osegowitsch. În acest an, constructorul auto german intenţionează să înceapă, în Rusia, asamblareamodelelor Skoda Karoq, urmând a fi lansate altele noi în următorii ani, a completat director general al Volkswagen Group Rus.

Acesta a precizat că Volkswagen intenţionează să exporte cantităţi suplimentare de motoare de 1,6 Tsi în întreaga lume.

VW a exportat deja motoare de 1,6 tsi de la uzina din Kaluga. În 2018, producătorul de automobile a livrat 44.000 de motoare fabricate în Rusia către uzinele de asamblare a vehiculelor finalizate în străinătate, în special în Republica Cehă şi Spania. Totodată, VW intenţionează, în 2019, să exporte motoare din Rusia în Cehia, Polonia, Spania sau Mexic în 2019.

Vor fi construite fabrici noi?

La o conferinţă de presă organizată recent, ministrul rus al industriei şi comerţului, Denis Manturov, a declarat că guvernul doreşte ca VW să localizeze producţia unor componente auto noi, precum transmisiile şi cutiile de viteze. Aceasta a fost una dintre condiţiile pentru semnarea contractului special de investiţii cu Executivul de la Moscova.

O sursă din cadrul VW, citată de cotidianul rus Kommersant, a declarat că localizarea producţiei de transmisii în Rusia nu pare să fie „rezonabilă din punct de vedere economic” pentru constructorul auto german.

Pentru VW, este mai logic să extindă capacităţile existente decât să creeze altele noi, a comentat Serghei Udalov, analist senior al agenţiei ruse de consultanţă Avtostat. Dacă începe să producă cutii de viteze sau transmisii, va trebui în mod inevitabil să caute furnizori la nivel local. Există, de asemenea, necesitatea stabilirii unui furnizor pentru export, a declarat Udalov, adăugând că motoarele au avut un potenţial de export mult mai mare, comparativ cu alte componente.

Osegowitsch nu a spus nimic despre localizarea unor unităţi de producţie pentru noi componente auto, afirmând doar că „în pofidaa investiţiilor anunţate, negocierile cu guvernul rus sunt încă în curs desfăşurare”.

 

 

Adaugati comentariu