Daimler vinde 50% din Smart către Geely

Daimler este aproape de a finaliza tranzacţia de vânzare a unui pachet de 50% din divizia Smart către producătorul auto chinez Geely, relatează wallstreetcn.com.

Tranzacţia ar putea fi confirmată înainte de Salonul Auto de la Shanghai, care se va desfăşura în luna aprilie.

Preţul tranzacţiei nu a fost divulgat.

Potrivit analiştilor, marca Smart nu a reuşit să genereze profituri în toţi cei 21 de ani de la lansarea pe piaţă.

Daimler vinde, anual, doar 130.000 de automobile Smart, în timp ce volumul vânzărilor pentru BMV Mini este de aproape trei ori mai mare, aproximativ 360.000 de unităţi pe an.

Geely este în prezent cel mai mare acţionar al Daimler. Producatorul auto chinez a preluat o participaţie de aproape 10%, în cadrul unui acord de 9 miliarde de dolari încheiat în februarie 2018. Cele doua companii au anuntat, de asemenea, lansarea unui parteneriat pe piaţa chineză a serviciilor de partajare de maşini.

Geely mai deţine Volvo Cars, marca britanică de maşini sportive Lotus şi compania Proton din Malaezia, precum şi o participaţie la constructorul de camioane Volvo Group.

Pe de altă parte, BMW, un concurent major al companiei Daimler pe piaţa de automobile de lux din China, a semnat un joint-venture cu Great Wall Motors pentru a produce vehicule electrice.

 

Adaugati comentariu