VW Passat va fi produs la uzina Skoda din Kvasiny

Volkswagen va transfera producţia modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Cehia, în condiţiile în care îşi accelerează investiţiile în maşini cu emisii zero.
Skoda Auto

Modelul Passat va fi fabricat din 2023 la uzina Skoda din Kvasiny, unde sunt produse în prezent modelele Superb, Karoq, Kodiaq şi SUV-ul Seat Ateca.

Producţia modelelor Karoq şi Ateca va fi transferată la o nouă fabrică, a anunţat grupul german.

Totodată, VW vrea să construiască a treia fabrică Skoda din Europa, întrucât cele două unităţi din Cehia funcţionează la capacitate maximă, printre posibilele locaţii fiind Bulgaria şi Turcia.

Recent, Volkswagen a anunţat că fabricile sale Emden şi Hanovra (Germania) ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022. Deja la Zwickau se produc maşini electrice. VW a alocat 1,2 miliarde de euro pentru formarea profesională a celor 7.700 de angajaţi de la Zwickau.

Angajaţii de la Emden (unde se produce acum modelul Passat) şi Hanovra au primit asigurări că locurile lor de muncă sunt garantate până în 2029, dar compania va încerca să-şi reducă numărul de angajaţi la aceste unităţi prin pensionări anticipate.

Volkswagen a anunţat investiţii de peste 34 de miliarde de euro (38,4 miliarde de dolari) în dezvoltarea serviciilor
de mobilitate, a vehiculelor electrice şi a maşinilor fără şofer până în 2022.

 

Adaugati comentariu