Xiaomi construiește o uzină pentru vehicule electrice în apropiere de Beijing

Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp va construi în apropiere de Beijing o uzină unde va asambla 300.000 de vehicule electrice pe an, relatează Reuters.
Xiaomi

Viitoarea uzină a diviziei de automobile electrice a Xiaomi va fi construită în două etape în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone, urmând ca, la finele fiecărei etape, capacitatea de producţie să se majoreze cu 150.000 de vehicule anual.

Pe lângă viitoarea uzină, Xiaomi va construi atât sediul central, cât şi birourile pentru vânzări şi cercetare ale diviziei sale auto, în incinta Beijing Economic and Technological Development Zone.

Potrivit Agenţiei de dezvoltare economică Beijing E-Town, noua uzină ar urma să demareze producţia de masă în anul 2024, un obiectiv anunţat anterior şi de către directorul general al Xiaomi, Lei Jun.

În luna martie a acestui an, Xiaomi, cel mai mare producător chinez de smartphone, a promis că va investi 10 miliarde de dolari în noua sa divizie de automobile electrice pe parcursul următorilor zece ani, iar la finele lunii august a finalizat procedurile de înregistrare a diviziei sale de automobile electrice. Xiaomi se va alătura, astfel, unei pieţe care este deja aglomerată de jucători, precum Tesla Inc., dar şi de firme locale, ca Nio Inc. şi Xpeng Inc.

Între timp, Xiaomi a început să deschidă mii de magazine pentru a stimula vânzările de telefoane inteligente în China şi intenţionează să utilizeze aceste puncte de vânzare şi ca un canal pentru planurile sale ce vizează vânzarea de vehicule electrice.

 

CITEȘTE ȘI:

Industria auto – între criza de componente și obiectivele de mediu

Qualcomm îşi va extinde activitatea, furnizând cipuri și pentru industria auto

 

Adaugati comentariu