230.000 de angajaţi din industria auto, solidari în lupta împotriva Covid-19

Încă de la debutul crizei generată de Covid-19, industria auto - cei doi constructori, Renault şi Ford, împreună cu companiile furnizori şi asociaţii de profil - s-a mobilizat în cadrul grupului de lucru Parteneriatul Auto Român.
covid-19

Reprezentativ pentru promovarea şi dezvoltarea industriei auto, acesta reuneşte companii şi asociaţii precum ACAROM, Adient, AHK, Bosch, Continental, Delphi, Draexlmaier, Ford, Garett Motion, Groupe Renault, Infineon, Leoni, Pirelli, Schaeffler, Star Transmission.

Industria auto din România, cu o tradiţie de peste 50 de ani, este foarte importantă pentru economie. În prezent, aceasta contribuie anual cu 14% la Produsul Intern Brut şi cu 26% la exporturile totale. Volumul total de producţie al celor doi producători, Dacia şi Ford, a depăşit 490 000 de unităţi în anul 2019.

Pentru a susţine eforturile de de stipare a pandemiei Covid-19, fiecare companie a întreprins acţiuni de responsabilitate socială şi solidaritate în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea sau la scară naţională, în completarea necesarului logistic şi sanitar identificat de către autorităţile naţionale.

Au pus la dispoziţie flote de maşini pentru personalul medical şi auxiliar, au donat măşti şi echipamente sanitare de protecţie, au organizat strângere de fonduri şi direcţionat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educaţie pentru copii şi au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea şi livrarea hranei la domiciliu.

În paralel, Parteneriatul Auto Român, prin intermediul ACAROM şi în directă corelare cu autorităţile naţionale, caută să identifice soluţii de creştere a capacităţilor de producţie pentru măşti textile, viziere, soluţii dezinfectante şi piese pentru ventilatoare.

 

CITEŞTE ŞI:

Continental a investit, anul trecut, 200 mil. euro în operaţiunile din România

PwC: 25% dintre companiile din industria auto anticipează o reducere a veniturilor de până la 20%

Coronavirus – impactul devastator asupra industriei auto

 

Adaugati comentariu