A reînceput şi Şcoala Profesională Duală susţinută de Continental

Continental este unul dintre iniţiatorii şi participanţii programului de reimplementare a sistemul de învăţământ profesional (după model german). Peste 400 de elevi au absolvit sau se află în anii de studiu din 2012, de la reintroducerea sistemului profesional, şi până în prezent.
Continental

“Susţinerea educaţiei din România reprezintă o prioritate pentru Continental. Compania şi-a luat angajamentul de a contribui la dezvoltarea, la nivel naţional, a acestei forme de învăţământ. Am iniţiat şi ne-am implicat încă de la început în proiectul de educaţie profesională pentru că am observat că tânăra generaţie a identificat oportunităţile pe care acest sistem le oferă şi îşi doreşte să facă parte din ceva concret, îşi doreşte să clădească ceva durabil. Sistemul profesional dual de învăţământ generează valoare adugată, creează oportunităţi pentru economie să atragă investiţii noi din partea companiilor şi stimulează crearea de noi locuri de muncă pe plan naţional care asigură o productivitate ridicată a muncii. Iar Continental îi ajută pe tineri să devină specialiştii de mâine”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental a luat parte la reintroducerea sistemului dual de şcoală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara încă din 2012, de la reînfiinţarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit şi Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Braşov şi susţine învăţământul profesional dual şi în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independenţa”, a creat patru clase – una în 2018, două în 2019 şi una in 2020, elevii acestora urmând a-şi desfăşura practica în cadrul locaţiei.

Elevii Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara

Sediile Continental din Timişoara susţin cursurile Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara unde, în total, peste 200 de elevi urmează cursurile învăţământului profesional. Pentru anul şcolar 2020-2021, trei noi clase au fost formate pentru specializările „Electrician”, „Electromecanică” şi „Operator maşini cu comandă numerică (CNC)”.

Elevii acestor clase vor deprinde abilităţile practice care îi vor ajuta să îşi aducă o contribuţie semnificativă în dezvoltarea industriei automotive, în unităţile de producţie sau în centrele de cercetare şi dezvoltare. Mentori desemnaţi vor supraveghea progresul elevilor în cadrul stagiilor de practică în cadrul companiilor.

Urmarea cursurilor învăţământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: bursă lunară din partea statului şi din partea companiei, bursă de merit care se acordă în funcţie de rezultatele şcolare şi implicarea în activităţile practice, mâncare şi cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timişoara, precum şi un precontract de angajare Continental oferit imediat după afişarea rezultatelor.

Clasele Continental din Sibiu

109 elevi încep în noul an şcolar cursurile în cele patru clase Continental, în sistem de învăţământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independenţa” din Sibiu. Pe lângă clasa a XI-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 29 de elevi, şi clasele a X-a, specializările „Electronică şi Automatizări” şi „Electromecanică”, a câte 25 de elevi fiecare, o nouă clasă a IX-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 30 de elevi îşi începe din această toamnă activitatea.

Interesul pentru clasele Continental a crescut de la an la an. În 2020, numărul aplicanţilor a fost dublu faţă de numărul locurilor disponibile. Pentru cele 30 de locuri în cea de-a patra clasă de învăţământ dual, au aplicat 59 de elevi. Cei nerepartizaţi în clasa Continental au fost redistribuţi celorlalte clase în sistem de învăţământ dual de la Colegiul Tehnic „Independenţa”. Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electromecanicii şi vor aplica noţiunile studiate în sectorul producţiei componentelor electronice pentru industria auto.

De asemenea, ei vor beneficia şi de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 500 de lei – 200 de lei din partea statului şi 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcţie de rezultatele şcolare şi implicarea în activităţile practice, transport şi cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Tehnologic “Independenţa”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie şi precontract de angajare Continental oferit imediat după afişarea rezultatelor.

Practica în cadrul locaţiei din Sibiu se va face în săli recent inaugurate, dedicate elevilor din învăţământul profesional dual, în noul Technical Training Center.

Din 2012 până în prezent, la nivel naţional, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităţilor de învăţământ, cazare, masă şi transport pentru elevi, precum şi pentru promovarea acestui tip de învăţământ la nivel de judeţ, în zonele unde îşi desfăşoară activitatea, precum şi la nivel naţional.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente, inteligente şi accesibile pentru autovehicule, maşini, trafic şi transport. Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 232.000 de angajaţi în 59 de ţări şi pieţe.

În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 arii de activitate Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture în Iaşi şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

 

CITEȘTE ȘI:

Brexit: Industria auto europeană prevede un dezastru de 110 mld. euro în caz de ”no deal”

PSA și Total vor produce împreună baterii pentru mașini electrice în două fabrici-gigant

Criza Covid-19 a costat industria auto 11 mld. euro în T2

 

 

Adaugati comentariu